Σύναξη για τις συζύγους των ορθοδόξων κληρικών της Αλβανίας

kli-2

Ογδόντα σύζυγοι ιερέων και διακόνων από την Αρχιεπισκοπή και τις τρείς μητροπόλεις της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, συμμετείχαν εκ περιτροπής σε δυο εκπαιδευτικές τριήμερες συναντήσεις, 1-3 και 3-5 Οκτωβρίου 2014, στη Σκήτη των Μυροφόρων - Νέα Μονή Αγίου Βλασίου, Δυρραχίου, με θέμα «Μαρία και Μάρθα, μαθητές και διάκονοι».

Προσκεκλημένες από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο επτά Ορθόδοξες γυναίκες από τις Η.Π.Α, επί το πλείστον πρεσβυτέρες, εισηγήθηκαν το θέμα.

Από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της συνάξεως ήταν να δοθεί χρόνος και ευκαιρία για επικοινωνία και καλύτερη ενημέρωση για τη θέση των πρεσβύτερών και των διακονισσών στο ορθόδοξο περιβάλλον.

Μεταξύ των άλλων αναπτυχθήκαν και συζητηθήκαν τα θέματα «Υγιής γάμος, υγιής διακονία», «Οι γυναίκες στην Εκκλησία», «Μεγαλώνοντας τα παιδιά μέσα στην Εκκλησία», «Χριστιανική αντιμετώπιση των συγκρούσεων».

Την συνάντηση διηύθυνε η πρεσβυτέρα Ουρανία Ρίτσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες για την μέχρι τούδε συμβολή των πρεσβυτερών και των διακονισσών, τόνισε τον σημαντικό ρόλο τους στη ζωή της Εκκλησίας και επισήμανε τι ιδιαίτερα πρέπει να προσέξουν για να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

Η συνάντηση περιλάμβανε χρόνο για προσευχή, Όρθρο, Εσπερινό, Ακάθιστο Ύμνο, Παράκληση της Θεοτόκου, Θεία Λειτουργία, κοινή ψαλμωδία και ακόμη ώρες αναψυχής με παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος προσεφέρθηκαν στις πρεσβυτέρες και διακόνισσες ορσμένα βιβλία μεταξύ των οποίων το κατηχητικό βοήθημα του Αρχιεπισκόπου «Πνευματική Πορεία».

Όλες όσες μετείχαν εξέφρασαν τη θερμή ευχαριστία για τη σπάνια αυτή ευκαιρία την οποία τους προσέφερε η Εκκλησία.

kli-1

kli-3

Εμφανίσεις: 62362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!