Εγκαίνια Ναού από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

egkainia-1

 Του Αθανάσιου Θανόπουλου | Romfea.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εγκαινίασε τον νέο Ιερό Ναό των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και ανακηρύχτηκε «Επίτιμος Δημότης» στην κοινότητα Αλίκο.

Πλήθος πιστών, κάτοικοι της περιοχής αλλά και από την πόλη των Αγίων Σαράντα, παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νέο Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Στο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Η ΕΕΜ πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να προσφέρουν για την ανάπτυξη τις στιγμές που η Αλβανία μπαίνει στην ΕΕ.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Αναστάσιος ανέφερε: «Εγώ είμαι μαζί σας, στην αγάπη και πάντοτε σε επικοινωνία, πολλοί με ευχαριστούν με τις επιστολές τους. Θυμάμαι όταν πρωτοήρθα εδώ δεν υπήρχαν δρόμοι, δεν υπήρχε τίποτα, αλλά σήμερα το σημαντικότερο, που εγώ αισθάνομαι, είναι πως και εγώ είμαι δημότης από παλιά και δεν έγινα τώρα. Είμαι δίπλα σας και αισθάνομαι τις δυσκολίες σας. Τώρα που θα μπούμε στην Ευρώπη να σταθείτε ενωμένοι».

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας υπογράμμισε: «Είμαι πάντοτε παρόν στις χαρές, στους πόνους αλλά και τις στεναχώριες σας. Ήμουν πολύ πιο πριν παρόν εδώ, και σήμερα έγινα Επίτιμος Δημότης σας. Ήρθα εδώ πριν από 23 χρόνια και δημιουργήσαμε την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, τότε, όταν πολλοί άλλοι δεν γνώριζαν τι ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχουμε περπατήσει δρόμους δύσβατους και σε δρόμους με λακκούβες για να βρούμε ένα ναό. Τρία πράγματα ομορφαίνουν τον άνθρωπο: η αλήθεια, η ομορφιά και η αγάπη. Αυτοί μας πολέμησαν και εμείς ανοίξαμε τα φτερά μας. Τους ξεπεράσαμε και τώρα περπατάμε παράλληλα. Πέτρα-πέτρα έχουμε κτίσει το χτες και το μέλλον αυτού του τόπου».

Τέλος να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος του ΜΕΓΑ, κ. Χρηστάκης Κίστιος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλειος Μπολάνος, ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Γιάννης Μπάμπης, Υφυπουργός εξωτερικών κ. Άλκη Πούλη.

egkainia-12

egkainia-6

egkainia-10

egkainia-13

egkainia-2

egkainia-4

egkainia-5

egkainia-7

egkainia-8

egkainia-9

egkainia-11

egkainia-14

Εμφανίσεις: 109639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!