22 χρόνια από την Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας (ΦΩΤO+ΒΙΝΤΕΟ)

anastasios koritsa-17

«Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός…» ένοιωσαν και απόλαυσαν στην καρδιά τους οι ορθόδοξοι και οι Έλληνες της Κορυτσάς το οποίο προερχόταν από το πνευματικό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου τους τον κ. Αναστάσιο.

Διαφορετικά από άλλες φορές, που η γιορτή της ενθρόνισης γινόταν στα Τίρανα, αυτή την φορά οπότε και συμπληρώνονταν 22 χρόνια από την ενθρόνιση του αποφάσισε ο ίδιος να τα γιορτάσει στην Κορυτσά.

Αφού εγκαινίασε τον νέο ναό στο Πόγραδετς το Σάββατο παρευρέθηκε και πρωτοστάτησε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο Καθεδρικό της Αναστάσεως στην Κορυτσά.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, ο Επίσκοπος Αμάντιας Ναθαναήλ, όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως Κορυτσάς και κληρικοί από την Ελλάδα.

Επίσης παρευρέθηκαν πλήθος πιστών από την Κορυτσά, την γύρω περιοχή από αυτήν, και από διάφορες πόλεις της Μακεδονίας.

Από τους επίσημους έλαβε μέρος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς κ Ηλία Κονόμη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων « Όμηρος» κ Γιώργος Χρονόπουλος.

Ο πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία, και όλα τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ιδιαίτερη χαρά αποτελούσε η παρουσία του συνταξιούχου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Γ Μαντζαρίδη

Στο τέλος της Πανηγυρικής Θεία Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος κήρυξε πάνω στο Ευαγγέλιο της Κυριακής.

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε τόσα χρόνια και με την βοήθεια του Θεού όλα ξεπεράστηκαν.

Αναφέρθηκε και σε διάφορες κρητικές που έχουν γίνει στο πρόσωπο του και τις προτεραιότητες που θέτει λέγοντας πως καλύτερα είναι όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε παρά να κρίνουμε από μακριά χωρίς να προσφέρουμε.

Στην συνέχεια έλαβε το λόγο ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά για το μεγάλο έργο του Αρχιεπισκόπου και το πόσο υπόχρεοι του είναι όλοι.

Κανείς, είπε, δεν έχει προσφέρει όσο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στην χώρα αυτή.

Τέλος μαζί με το αντίδωρο πολλοί πιστοί των ευχαριστούσαν για όσα είχε προσφέρει και για την παρουσία του στην Κορυτσά.

Πολλοί νέοι έτρεξαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος ακούραστος και με χαμόγελο τους δεχόταν με αγάπη.

anastasios koritsa-1

anastasios koritsa-2

anastasios koritsa-3

anastasios koritsa-4

anastasios koritsa-5

anastasios koritsa-6

anastasios koritsa-7

anastasios koritsa-8

anastasios koritsa-9

anastasios koritsa-10

anastasios koritsa-11

anastasios koritsa-12

anastasios koritsa-13

anastasios koritsa-14

anastasios koritsa-15

anastasios koritsa-16

Εμφανίσεις: 94318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!