Ναό της Αναστάσεως εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκαν σήμερα, Σάββατο 2 Αυγούστου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αναστάσεως στο Πόγραδετς στην Κορυτσά.

Τα εγκαίνια του Ναού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη και τον Επίσκοπος Αμαντίας Ναθαναήλ.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου έψαλλε η βυζαντινή χορωδία "Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης" της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας καλωσόρισε τους πιστούς και τους κληρικούς που συμμετείχαν στα εγκαίνια, ενώ επαίνεσε την πνευματική πρόοδο του τόπου που βοήθησε να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες.

"Η Εκκλησία συμβάλλει στην καταπολέμηση της σύγχρονης ασθένειας της διαφθοράς, η οποία έχει ρίζες στον εγωκεντρισμό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αναστάσιος ανέφερε: "Αυτή η εκκλησία, όπως και δεκάδες άλλες ακόμη εκκλησίες, θα είναι κέντρο προσευχής και επικοινωνίας με τον Θεό."

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη, για το μεγάλο έργο που επιτελεί στην Επαρχία του.

0

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Εμφανίσεις: 107195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!