Αλβανίας Αναστάσιος: ''Να αντισταθούμε με ποιότητα''

albanias

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο είχε χθες ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και οι καθηγητές του ΑΠΘ Ιατρικής Α. Παπά, Χημείας Ι. Στράτης, Γερμανικής Γλώσσας Α. Κοιλιάρη, Πολιτικών Μηχανικών Ε. Κολοκυθά, Φιλολογίας Α. Ρεβυθιάδου και Οικονομικών Επιστημών Β. Πολυμένη, που τον συνόδεψαν στο ταξίδι στην Αλβανία στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Τιράνων.

Ο κ. Μυλόπουλος εξήρε το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει στην Αλβανία τα τελευταία 20 χρόνια η εμβληματική αυτή μορφή της Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, περιορίστηκε να πει ότι «με ελευθερία και αγάπη όλα γίνονται».

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα η τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικότερα η Παιδεία.

«Να αντισταθούμε με ποιότητα» πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα ως καθηγητής Πανεπιστήμιου και ο ίδιος.

«Είχα τη μεγάλη τιμή να ξανασυναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Η πραότητα, η γλυκύτητα κι η σοφία που αποπνέει, συνθέτουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Αν προσθέσεις τη δημιουργικότητά του, αναλογιζόμενος το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει στην Αλβανία τα τελευταία 20 χρόνια, δικαιολογείς πλήρως τους λόγους για τους οποίους ο Αναστάσιος εμπνέει το συνομιλητή του», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μυλόπουλος.

Εμφανίσεις: 47626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!