Εγκαίνια Ναού από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

0-al

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκαν την Κυριακή, 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Κυρίου στη Σκόντρα.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Αμαντίας Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Βύλιδος Άστιο.

Επίσης στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Σκόντρα, Βουλευτές και οι Αρχές του τόπου, καθώς και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Σκόντρα Άντζελο Μασάφρα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας, έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης".

"Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα εδώ σ΄ αυτή την πόλη, το 1991. Πολλοί από τους παρόντες εδώ σήμερα δεν είχαν γεννηθεί ακόμα. Ήταν η εποχή που η δίωξη ήταν ακόμα πολύ ευαίσθητη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστάσιος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ανέφερε: "Δεν είχαμε εκκλησία τότε εδώ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να νοικιάσουμε έναν κινηματογράφο όπου εκεί τελούσαμε Θεία Λειτουργία."

"Ευτυχώς κάποιοι φίλοι της Αρχιεπισκοπής αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα, και αγοράσαμε αυτό το οικόπεδο όπου σήμερα δεσπόζει ο περικαλής αυτός ναός του Χριστού", πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

0-al1

0-al2

0-al5

0-al3

0-al4

DSC 0479

DSC 0497

DSC 0525

DSC 0570

IMG 5973

IMG 6029

IMG 6037

IMG 6133

Εμφανίσεις: 58494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!