Συγκίνησε το κοντσέρτο για τα εγκαίνια του Καθεδρικού (ΦΩΤΟ)

konserto-8

Τίρανα | Αιμίλιος Πολυγένης

Εορταστικό κονσέρτο επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πνευματικό κέντρου που βρίσκεται κάτω από τον Καθεδρικό Ναό.

Το εορταστικό κονσέρτο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Προκαθημένων, Ιεραρχών, κληρικών και πλήθους πιστών.

Την εκδήλωση άνοιξε η κρατική όπερα των Τιράνων, η οποία έδωσε μια διαφορετική νότα στη βραδυά.

Στη συνέχεια έψαλλε η χορωδία του Αγίου Ιωάννη Κουκουζέλη το αλληλλούϊα, το άρατες πύλας που ψέλνετε κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός ναούς, καθώς και άλλοι ψαλμοί στα αλβανικά.

Ακολούθησε η νεολαία του Μπερατίου μια πόλη μουσείο, ξεκινώντας με το τραγούδια "το μυστήριο της αγάπης" το οποίο αναφέρεται στον Θεό ο οποίος από την αγάπη δημιούργησε τα πάντα και με τον θάνατο του μας χάρισε ζωή.

Συγκινιτική ήταν η στιγμή που ένα μικρό αγοράκι παρουσίασε το Αμερικανοαλβανικό σχολείο, το οποία οι νέοι τραγούδησαν για την σημασία του Θεού ως πατέρα.

Ακόμη το Οικοτροφείο του Αργυροκάστρου χόρεψε ηπειρώτικους χορούς, ενώ οι νέοι της Κορυτσάς τραγούδησαν αλλά και χόρεψαν παραδοσιακά.

Να σημειωθεί ότι η νεολαία των Τιράνων χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια, θέλοντας να δείξουν ότι ακόμα και σήμερα κρατούν τις παραδόσεις του τόπου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι Προκαθήμενοι χειροκρότησαν τους νέους πολλές φορές, οι οποίοι με τους χορούς και τις ψαλμωδίες έκλεισαν τους εορτασμούς για τα εγκαίνια του Καθεδρικού.

Η χορωδία του ραδιοφωνικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, μάγεψε με τις μελωδίες της όσους παρευρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρου του Καθεδρικού Ναού.

Ένα τραγούδι από αυτά που ακούστηκαν στα Αλβανικά μιλούσε για την μέχρι τώρα διακονία του αγαπημένου τους Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, ο οποίος αναγέννησε από το μηδέν την Ορθοδοξία στην Αλβανία. 

Στη συνέχεια ακολούθησε ντοκιμαντέρ με την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως, καθώς και από το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

"Με πολύ συγκίνηση ακούσαμε από τα παιδιά τους ψαλμούς και είδαμε τους χορούς τους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της Εκκλησίας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, τον οποίο χαρακτήρισε δώρο Θεού για την Ορθοδοξία και την ανθρωπότητα.

"Το αναγεννητικό σας έργο θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία" πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

konserto-1

konserto-2

konserto-3

konserto-4

konserto-5

konserto-6

konserto-7

konserto-9

konserto-10

konserto-11

konserto-12

konserto-13

konserto-14

konserto-15

konserto-16

konserto-17

konserto-18

konserto-19

konserto-20

konserto-21

konserto-22

konserto-23

konserto-24

konserto-25

konserto-26

konserto-27

konserto-28

konserto-29

konserto-30

konserto-31

konserto-32

konserto-33

konserto-34

konserto-35

SAM 5946

SAM 5947

SAM 5948

SAM 5949

SAM 5952

SAM 5954

SAM 5957

consert-1

consert-2

consert-3

consert-4

Εμφανίσεις: 144364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!