Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: "Προσπαθώ να είμαι πάντα διάκονος"

diakonia6

"Ήταν ένας αιφνιδιασμός αγάπης από πάρα πολλούς εκλεκτούς ανθρώπους. Είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση. Βεβαίως, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που είμαστε μαζί από τα νεανικά μας χρόνια και στον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, διάδοχό μου στην Αποστολική Διακονία" ανέφερε αποκλειστικά στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος με αφορμή την εκδήλωση της Αποστολικής Διακονίας για το τετράτομο έργο του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναφερόμενος στην Αποστολική Διακονία τόνισε "ευτυχώς κρατάει ένα υπέροχο όνομα. Δεν είναι Αρχή είναι Διακονία δεν είναι κάτι άλλο είναι Αποστολική. Και το "Αποστολική Διακονία" είναι το καθοριστικό για την ζωή όλων σας και να προχωράτε έτσι.

Η αποψινή εκδήλωση έφερε στο μυαλό του Αρχιεπισκόπου πολλές σκέψεις, όπως είπε ο ίδιος και μοιράστηκε μαζί μας μία συμβουλή που έδωσε στον εαυτό του, να παραμείνει πάντα διάκονος.

"Όταν χειροτονήθηκα Επίσκοπος είχε γίνει προηγουμένως η εκλογή μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Τότε είχα δώσει μία συμβουλή στον εαυτό μου, επειδή εκείνη την εποχή καθηγητές και επίσκοποι ανήκαν στον χώρο των αλάνθαστων, προσπάθησε να μείνεις πάντοτε φοιτητής και προσπάθησε να μείνεις πάντα διάκονος και νομίζω ότι δε με έβλαψε αυτή η συμβουλή. Δεν είμαι βέβαιος αν τα κατάφερα, είμαι ακόμη υπό δοκιμή".

ΦΩΤΟ: Χρ. Μπόνης

Εμφανίσεις: 64848
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!