Αλβανία: Όχημα της Εκκλησίας στα ελληνικά

oxima

«Προφανώς η επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι η ελληνική», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Στη φωτογραφία μπορούμε να δούμε πως το όχημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας έχει την ελληνική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα, αλλά και την αλβανική την έχει εξελληνίσει από ORTODOSKΕ σε ORTHODHOSKE.

Όσον αφορά αυτό το γεγονός, ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Arben Lala, κουνάει τον δάχτυλο προς τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο Γεράσιμο Γιανουλάτο, ο οποίος πάει να εξελληνίσει την Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

«Είναι γνωστό ότι η εκκλησία μας ιδρύθηκε από τον Fan Noli, όταν η Αλβανία ήταν αδύναμη και αντί οι πολιτικοί μας να την εκδιώξουν την γλύφουνε», δήλωσε ο Λάλα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Πρακτορείο.

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γιόρτασε με τους Έλληνες στο κέντρο των Τιράνων και σε αυτήν (τη γιορτή) παρέστησαν και ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους, γράφει το δημοσίευμα.

Εμφανίσεις: 85835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!