Μητρόπολη Αργυροκάστρου: ''Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκράτησης στην Πρεμετή''

premeti alvania epeisodia

Οι Αρχιερατικοι Αντιπρόσωποι, όλων των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, συναγμένοι σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ειδικά εξέτασαν την βαριά κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ορθόδοξη Κοινότητα στην κωμόπολη της Πρεμετής.

Μετά τα ιδιαίτερα βίαια επεισόδια της 16ης Αυγούστου 2013, όπου δια της βίας και της ιεροσυλίας υφάρπαξαν απ’ την Ορθόδοξη Κοινότητα τον Ι. Ναό των Εισοδίων της Παναγίας, που έχουν ταράξει την κοινή γνώμη, συνεχίζεται να τηρείται το κλίμα ψυχολογικής τρομοκράτησης, της βίας και του εκφοβισμού των πιστών.

Ειδικά την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013, οι Ορθόδοξοι πιστοί, που τελούσαν τη Θεία Λειτουργία βρέθηκαν περικυκλωμένοι από πολλές ειδικές δυνάμεις καταστολής που είχαν έρθει από τμήματα στα οποία στρατοπεδεύουν με στόχο ακριβώς την τρομοκράτηση των πιστών.

Ένα τέτοιο βαρύ κλίμα διαπιστώνεται απ’ την ημέρα της επαναδήμευσης του Ναού στην Πρεμετή και στοχεύει απροκάλυπτα να αποκαρδιώσει και αποθαρρύνει του Ορθόδοξους πιστούς απ’την επιμονή τους για εξεύρεση του δίκιου τους, δημιουργώντας έτσι επικίνδυνες προϋποθέσεις για την ειρηνική συνύπαρξη εκεί.

Ειδικά η πολιτεία είναι εκτεθειμένη στην περίπτωση αυτή καθώς εκτός απ’ την παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης πνευματικών δραστηριοτήτων επιτρέπει και καταπίεση και διακρίσεις μόνο και μόνο λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Καταγγέλοντας αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας άλλη μια φορά επίμονα επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας, που τώρα πλέον βρίσκει και την απόλυτη στήριξη των Ευρωπαϊκών θεσμών ώστε:

-  άμεσα και χωρίς κανένα όρο να παραδοθεί και πάλι ο Ναός, ως λατρευτικό και πνευματικό κτίριο

- να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια εκφοβισμού των Ορθοδόξων

- να καταδικαστούν κατά τρόπο παραδειγματικό απ’ το Νόμο οι ιεροσυλίες, η βία και η τρομοκρατία ς της 16ης Αυγούστου 2013 στην Πρεμετή με σκοπό ώστε τέτοια θλιβερά γεγονότα να μην επαναληφθούν

Για όσο θα συνεχίζεται η άρνηση του δίκαιου βασικού δικαιώματος της ελευθερίας πίστεως, της άνευ εμποδίων προσκολημάτων πρόσβασης στους ιερούς χώρους όπως ο I. Ναός των Εισοδίων της Παναγίας, και η τρομοκράτηση για να κλείσουμε το στόμα έναντι τέτοιων αδικιών προς την Ορθόδοξη Κοινότητα, δεν πρόκειται και να σταματήσουμε την καταγγελία ακριβώς για την άρνηση συνταγματικών δικαιωμάτων.

Εμφανίσεις: 69684
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!