Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη Κορυτσά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

P8060024

Γράφει ο Μπάμπουλας Θεμιστοκλής

Σήμερα κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε για την εορτή της Μεταμορφώσεως στο ομώνυμο ναό του χωριού Πολένα Κορυτσάς.

Πιστοί από όλες τις ηλικίες, γέροι και μαθητές κρατούσαν λουλούδια για να τα χαρίσουν στον Αρχιεπίσκοπος τον οποίο είχαν βγει στην είσοδο του χωριού για να τον ανταμώσουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε γύρω στις 8 η ώρα συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη, τους Επισκόπους Άστιος και Ναθαναήλ αλλά και άλλους κληρικούς.

Όλοι τον πρόσμεναν με χαρά και ανυπομονούσαν να πάρουν την ευλογία του. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριότατος κήρυξε.

Στο κήρυγμα του (όπως και θα ακούσετε) αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταμορφωθούμε και εμείς μέσο της πίστης και της ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Ενώ μετά την Θεία Κοινωνία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς ευχαρίστησε, τον Θεό για την ευλογία μας έδωσε και μας έστειλε έναν άνθρωπο σαν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Ευχαρίστησε και αυτόν τον ίδιο για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και αναφέρθηκε στις θυσίες που για χάρη της αγάπης έχει κάνει και για όλα τα εμπόδια που έχει ξεπεράσει.

Τόνισε πως άλλος στην θέση του θα είχε φύγει αλλά αυτός άντεξε για χάρη της αγάπης προς τον Θεό και την Εκκλησία άντεξε.

Έτσι όλοι οι πιστοί τουλάχιστον πρέπει να του πούμε τουλάχιστον ευχαριστώ για αυτά τα 22 χρόνια συναπτά έτη.




P8060031

 

P8060045

P8060068

P8060077

P8060079

P8060083

P8060100

Εμφανίσεις: 101699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!