Θεία Λειτουργία για την 100η Επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας

DSC 0041

Κατά την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για να τιμηθεί το ευλογημένο γεγονός της απελευθέρωσης απ’ την πέντε αιώνων σκλαβιά και την 100η Επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας, σήμερα 28 Νοέμβρη, στον νέο Καθεδρικό των Τιράνων «Ανάσταση του Κυρίου», τελέστηκε εορταστική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο συλλείτουργο μετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε για το ευλογημένο ιστορικό γεγονός του αλβανικού λαού.

Υπενθύμισε επίσης ότι κατά τον περασμένο αιώνα για την Εκκλησία μας υπήρξε και μια περίοδος ανελέητου διωγμού, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις του μέλλοντος για το λαό μας αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας.

Ότι δηλαδή θα χρειαστούμε περισσότερο: πίστη, ελπίδα και αγάπη. Παρότρυνε τους Ορθοδόξους πιστούς, ώστε αγωνιζόμενοι για τα τρεις αυτές αρετές, να συνεχίσουν να συμβάλουν ουσιαστικά και ως αναπόσπαστο τμήμα της αλβανικής κοινωνίας.

Τέλος έγινε και η Δοξολογία της Σημαίας.  Λίγο αργότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του νέου Καθεδρικού είχε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ευκαιρία της 100ης Επετείου από ομάδες των εκπαιδευτικών και πνευματικών κέντρων της Εκκλησίας μας.

Εμφανίσεις: 82814
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!