Καθαγιασμός και Εγκαίνια Ναού στην Κορυτσά (ΦΩΤΟ)

koritsa

Στης 3 Νοεμβρίου 2012 το πρωί στο χωριό Πρόγρη της Κορυτσάς  έγινε ο Καθαγιασμός και τα Εγκαίνια του νέου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο χτίσιμο  αυτού του ναού μαζί με την Ιερά Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας  και την Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς που έδωσαν και την ευλογία, βοήθησαν και η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, η Αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίς» και ο Σύλλογος  «Μακρυγιάννη» εξ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την βοήθεια αυτή, οι συγκριμένοι δωρητές, με την ευλογία του Μητροπολίτη Κορυτσάς  Ιωάννη βοηθούν και σε άλλα πνευματικά έργα στην Μητρόπολη αυτή.

Η συμμετοχή σ’ αυτήν την σπάνια και αρχαία τελετή, ήταν πολύ μεγάλη.

Εκτός από τους πιστούς του χωριού έλαβαν μέρος και πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά, την πόλη της Κορυτσάς, αλλά και πέντε λεωφορεία από την Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα , την Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της τελετής αυτής κήρυξαν και ευχαρίστησαν με την σειρά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος και άλλοι εκπρόσωποι αυτών που προσέφεραν.

Για μας τους έλληνες της περιοχής, ήταν ιδιαίτερα σημαντικά τα λόγια του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.



Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 105315
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!