Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι της Αλβανίας

alvx

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι της Αλβανίας η σεπτή μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Της θείας λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ.κ. Ιγνάτιος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Αμαντίας κ.κ. Ναθαναήλ και κληρικούς από την Ελλάδα και την Αλβανία. Αντί κηρύγματος διαβάστηκε στο εκκλησίασμα, στα αλβανικά και ελληνικά, ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτου Βερατίου.

Τους χορούς των ψαλτών πλαισίωναν φοιτητές της Εκκλησίας της Αλβανίας που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Στο τέλος έγινε λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου πέριξ της ανακαινισθείσης Μονής του Αγίου Κοσμά, που έκτισε το 1813 ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής, ο οποίος ιδιαιτέρως ευλαβούνταν τον Άγιος Κοσμά.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Βαρζώκας και πλήθος πιστών από την Αλβανία και την Ελλάδα.

alv

alv2

alv3

 

Εμφανίσεις: 105913
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!