Νέα έκδοση Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

exofillo«Βίος και Ακολουθία του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου, αφιερωμένο στον Όσιο πατήρ ημών Νικηφόρο τον Λεπρό, ο Οποίος έλκει την καταγωγή του εκ της Επαρχίας Κισάμου Χανίων.

Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύεται, για πρώτη φορά, η Πράξη Αγιοκατάταξης του Οσίου Νικηφόρου, ο Βίος και η Πολιτεία Του, πλήρης Ασματική Ακολουθία, εγκεκριμένη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, (Όρθρος, Εσπερινός, Ι. Παρακλητικός Κανών του Οσίου, Εγκώμια και Χαιρετισμοί του Οσίου Νικηφόρου), ανέκδοτες μαρτυρίες θαυματουργικών επεμβάσεων Του, ως επίσης και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό, με αναφορά το πρόσωπο του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.

Πρόκειται περί μιας ιδιαίτερα επιμελημένης και φροντισμένης έκδοσης. 

Όπως σημειώνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον πρόλογο του: «… Η παρούσα έκδοσης της Μητροπόλεως μας έχει ως στόχο να συμβάλλει στο να γνωρίσωμε και να αγαπήσωμε, ακόμα περισσότερο, τον μεγάλο αυτό Άγιο των καιρών μας, τον Όσιο και Θεοφόρο Πατέρα ημών Νικηφόρο τον Λεπρό. Τον ταπεινό αυτό άνθρωπο του Θεού, στον οποίο επαληθεύεται ο αδιάψευστος Θεϊκός λόγος: «ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν» (Ιακ.4,6), καθώς όπως λέγει και ο Αββάς Ισαάκ: «ό,τι είναι το αλάτι για το φαγητό, είναι και η ταπείνωση για την αρετή». Σύντομα και περιεκτικά, τεκμηριωμένα σε πηγές και μαρτυρίες, καταγράφεται ο θεοφόρος βίος και η μαρτυρική αλλά αγιασμένη πορεία Του, ως επίσης και αδημοσίευτες θαυματουργικές παρουσίες-επεμβάσεις Του σε πονεμένες ψυχές που Τον επικαλέστηκαν…. Σε ειδικό δε παράρτημα περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από την γενέθλιο γη(το Συρικάρι Κισάμου), την ζωή και πορεία του Οσίου, ως επίσης και από τον πρώτο επίσημο εορτασμό, μετά την Αγιοκατάταξη Του, τον Ιανουάριο του 2013, ο οποίος έλαβε χώρα εις τον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στην έδρα της Μητροπόλεως μας, την Κίσαμο…..»

«…η ευλάβεια μας προς τον γόνο του Συρικαρίου Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό είναι μεγάλη. Η παρουσία του είναι ζωντανή στη ζωή μας. Ήδη το έτος 2008, γνωστή σε μας μοναχή, η οποία είχε χρόνια δερματική πάθηση και εταλαιπωρείτο με συνεχείς επισκέψεις σε ιατρούς και με φαρμακευτικές αγωγές που δεν έφεραν αποτελέσματα. Σε επίσκεψη της στην αγιοτόκο νήσο Κρήτη προσεκύνησε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου, σταύρωσε με αυτό τα πάσχοντα σημεία του σώματος και θεραπεύτηκε» (Μαρτυρία Αιδ. Πρωτ. π. Νικολάου Σιγάλα, Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού & Νήσων).
_________________________________________________________________________________________

ISBN: 978-960-98446-4-2

Σχήμα: 17Χ25

Σελίδες: 166

Τιμή 10,00€

Διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Εμφανίσεις: 203590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!