Κυκλοφόρησε το έργο: «Οι ΨΑΛΜΟΙ του ΔΑΥΙΔ σε Mp3»

ImageΌταν ξεκινήσαμε ένα κρύο και μουντό φθινοπωρινό απόγευμα, την ηχογράφηση στη δημοτική της Καινής Διαθήκης, (εγκεκριμένο κείμενο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος), δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε την υποδοχή που θα ετύγχανε το έργο αυτό από τον λαό του Θεού.

«Η μητέρα μου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και «ένοιωσε» ότι η ασθένειά της ήταν μεθοδεία του διαβόλου για να μην γίνει το έργο αυτό που με άκουγε να της το λέω από τότε που ο Κύριος επέτρεψε να περάσω ότι πέρασα στη ζωή μου. Πείσμωσα και προχωρήσαμε…» (λέει ο ένας εκ των συντελεστών της).

Σήμερα μόλις 4 μήνες μετά η ηχογραφημένη Καινή Διαθήκη έχει διατεθεί σε περισσότερα από 130.000 ανθρώπους!

Η δε σχετική ειδησεογραφία στο ιντερνετ έχει ξεπεράσει τα 250.000 κλικ!!!

Αν πουλιόταν μέσα από το δίκτυο των δισκογραφικών εταιριών, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχε γίνει «πλατινένιο» 13 φορές σε 4 μήνες! Το απόλυτο best seller δηλαδή! (Κι ύστερα σου λένε ότι ο Λόγος του Θεού δεν είναι επίκαιρος σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης εξ’ αρχής «αγκάλιασε» με πολύ αγάπη το έργο και η Romfea.gr έγινε χορηγός επικοινωνίας. (κλικ εδώ).

Η προσευχή όλων των συντελεστών είναι πάντα κοντά του.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων των εγκεκριμένων μεταφράσεων στη δημοτική όλης της Αγίας Γραφής, της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και την προσωπική στήριξη του Γεν. Διευθυντού της κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννη, προχωρήσαμε στην παραγωγή του Ψαλτηρίου.

Tο βιβλίο των Ψαλμών καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα πνευματικών ενδιαφερόντων, καθώς μέσα στα 150 ποιήματα που το συγκροτούν, εκτός από την εξύμνηση του μεγαλείου και της δόξας του Θεού και την έκφραση των συναισθημάτων που πλημμυρίζουν την ψυχή του πιστού, διατυπώνονται υψηλές διδασκαλίες για τον Θεό, για την παρουσία του στην Ιστορία, για το έλεος και την αγάπη του αλλά και για τη δίκαιη κρίση του, για τη ζωή και τον θάνατο, για την αγιότητα και την αμαρτία και προπάντων εκφράζεται η μεσσιανική προσδοκία.

Αυτός ο θεολογικός πλούτος του Ψαλτηρίου, που καθιστά το βιβλίο αυτό μια σύνοψη της θεολογίας της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και η ποικιλία των θεμάτων στα οποία αναφέρεται και προπάντων η δύναμη του ποιητικού του λόγου που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές της ανθρώπινης ψυχής εξηγούν το γεγονός ότι το βιβλίο αυτό κατέστη το πιο αγαπητό ανάγνωσμα όλων των εποχών για ιουδαίους και χριστιανούς και αποτέλεσε τη βάση του υμνολογίου τόσο της Συναγωγής όσο και της Εκκλησίας.

Στην παρούσα ηχητική αναπαραγωγή του Ψαλτηρίουη απαγγελία του κειμένου της ελληνικής Μετάφρασης των Εβδομήκοντα γίνεται από την έκδοση που επιμελήθηκε ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Μπρατσιώτης και κυκλοφορεί ως σήμερα με έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η νεοελληνική απόδοση των ψαλμών στηρίζεται στο εβραϊκό πρωτότυπο κείμενο και η απαγγελία τους γίνεται από την έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας Η Αγία Γραφή: Μετάφραση από τα πρωτότυπα κείμενα.

Στη συγκεκριμένη μετάφραση καταβλήθηκε προσπάθεια νοηματικής απόδοσης των επιγραφών των επιμέρους ψαλμών. Ιδιαίτερα δυσνόητοι είναι οι μουσικοί όροι, η ακριβής σημασία των οποίων ήταν προφανώς άγνωστη και στους αρχαίους μεταφραστές, οπότε η απόδοσή τους στην παρούσα μετάφραση στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στα πορίσματα της σύγχρονης έρευνας σχετικά με την πιθανή σημασία τους που προκύπτει από την ετυμολογική ανάλυση των αντίστοιχων εβραϊκών όρων.

Με εξαιρετικές μουσικές που συνετέθησαν ειδικά για το σκοπό αυτό, το έργο ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ, περιέχει τόσο το έντυπο ψαλτήρι στη δημοτική γλώσσα, μεταφρασμένο από το εβραϊκό πρωτότυπο, όσο και 2 μουσικά CD Mp3 που μπορεί κάποιος να ακούσει στον Η/Υ του, σε mp3 player, σε όλα σχεδόν τα κινητά τηλέφωνα ή στο dvd player της τηλεόρασης στο σπίτι του.

Μπορείτε να ακούσετε ΔΩΡΕΑΝ κάνοντας «κλικ» στο www.vivlos.net

Με τη Χάρι και το άπειρο έλεος του Θεού μας συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση της ηχογράφησης όλης της Αγίας Γραφής που σ’ αυτή τη μορφή γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Έτσι πριν τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει η ηχογραφημένη Αγία Γραφή τόσο στις πρωτότυπες γλώσσες που αυτή θεοπνεύστως συνεγράφη, (εβραϊκά, κοινή ελληνική της εποχής), όσο και στη δημοτική γλώσσα.

Το σύνολο διάρκειας 350 ωρών θα συνοδεύεται από χιλιάδες πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες, αρχαιολογικές αναφορές και υψηλής ευκρίνειας FHD video που με την νέα τεχνολογία blue ray θα αποτελεί ανεκτίμητο απόκτημα τόσο για τον ερευνητή, μελετητή της Βίβλου όσο και για τον καθένα από εμάς.

Κλείνοντας ευχόμενοι σε όλους Καλό και Ευλογημένο Πάσχα δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους: κ. Κωνσταντίνο Λούλη-επιχειρηματία, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο (κλικ εδώ) που εξ’ αρχής στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους την προσπάθεια και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας που μαζί με τον κ. Άνθιμο που εξελέγη μέλος του Δ.Σ. πριν λίγες ημέρες αποτελούν πλέον την «αιχμή του δόρατος» στην διάδοση του Λόγου του Θεού στην Πατρίδα μας, κυριολεκτική παραμυθία και παράκληση σε χρόνους απαράκλητους.

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού στα Μελισσιάτικα, (κλιδ εδώ) στις 18 Μαίου 2011, ημέρα Τετάρτη θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ο Ρ/Σ της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Ορθόδοξη Μαρτυρία 104 Fm stereo (ακούστε ζωντανά με κλίκ εδώ), κάθε μέρα ανοίγει το πρόγραμμά του στις 07.00 με τους ΨΑΛΜΟΥΣ και κάθε Παρασκευή και Σάββατο 20.30-21.30 μεταδίδει την ηχογραφημένη Καινή Διαθήκη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα θα μοιράσει ΔΩΡΕΑΝ 15.000 CD-Mp3 με ηχογραφημένη ολόκληρη την Καινή Διαθήκη. Αντίστοιχη πρωτοβουλία ΔΩΡΕΑΝ διάδοσης σε μαθητές των σχολείων του Έβρου έχει αναλάβει ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος.

Η Καινή Διαθήκη πωλείται έως το Πάσχα έναντι 5,5 ευρώ διάρκειας 24 ωρών

Οι Ψαλμοί του Δαυίδ πωλούνται έναντι 12 ευρώ

Πληροφορίες-παραγγελίες: www.vivlos.net

Εμφανίσεις: 246296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!