Κυκλοφόρησε το βιβλίο "Αμαρτία: ενοχή η πένθος;"

ImageΚυκλοφόρησε νέο βιβλίο του λογίου αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή δρ. Θεολογίας και αρχιερατικού επιτρόπου Καμπανίας που φέρει τον τίτλο «Αμαρτία: ενοχή ή πένθος;».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα 240 σελίδων στο οποίο ο συγγραφέας αναλύσει διεξοδικά το φαινόμενο της αμαρτίας από την αρχέγονη πτώση του ανθρώπου μέχρι τη λύτρωση.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου περιέχεται ένα μικρό δείγμα της μελέτης από το οποίο δημοσιεύουμε ένα μέρος: «Η αμαρτία δεν είναι απλά το σύνολο των λαθεμένων μας επιλογών, αλλά η κατάσταση της αποξένωσης, της αλλοτρίωσης του ανθρώπου από το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Άλλωστε γιαυτόν το λόγο ο Φαρισαίος της παραβολής, αν και έπραττε το ηθικά ορθό, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανακαλύψει το μέγεθος της ασθενείας της ανθρωπίνης φύσεώς του, όντας παγιδευμένος στην αυτοδικαίωση.

Η αμαρτία δεν είναι απλά η κακή επιλογή ανάμεσα σε δύο καταστάσεις, δεν είναι απλά ζήτημα βουλήσεως, αλλά γεγονός που βιώνεται σε οντολογικό επίπεδο.

Γι αυτό το λόγο η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν περιορίζει την λατρεία και την πνευματική της καθοδήγηση στο να δίνει απλώς ηθικές συμβουλές, όπως οι διάφορες Προτεσταντικές Εκκλησίες, αλλά προσφέρει στον πιστό τη δυνατότητα να θεραπεύσει την ανθρώπινη φύση και βούληση του μετέχοντος στην ευχαριστιακή τράπεζα».

Το βιβλίο διτίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας «Παύλειος Λόγος» τηλ. 23310 20951, καθώς και από τον συγγραφέα (τηλ. 2310525220)

Εμφανίσεις: 54170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!