Μητροπολίτης Δωδώνης: ''Είναι πιο ειλικρινές να ορκίζονται πολιτικά''

dodonis

Τη θέση του στο ζήτημα του θρησκευτικού όρκου των πολιτικών, και όχι μόνο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, το βράδυ της Παρασκευής.

«Εχει επικρατήσει η παράδοση και αυτή έχει πίσω της μια ιστορία και μια βάση», είπε ο κ. Χρυσόστομος.

«Ωστόσο, δεν αποτελεί την πεμπτουσία και πολλοί από όσους ορκίζονται, το κάνουν χωρίς να το πιστεύουν ή δεν τηρούν τους όρκους που έδωσαν», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να στέκεται κανείς απέναντι στο ζήτημα της πρόσφατης ορκωμοσίας της κυβέρνησης με κουτσομπολίστικη διάθεση.

«Αποτελεί περισσότερο θέμα συνέπειας του πιστεύω και της κουλτούρας κάποιου, τα οποία δεν μπορούμε να τα επιβάλλουμε».

Υπενθύμισε ότι στις κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες, το ποσοστό όσων εκκλησιάζονται είναι πολύ μικρότερο από των κατ’ αναλογία εκείνων που λένε ότι πιστεύουν.

«Προσωπικά, ως κληρικός και πιστός, θα ήθελα να ορκίζονται όλοι θρησκευτικά, αλλά αν ορκίζονταν χωρίς να πιστεύουν, θα αποτελούσε εμπαιγμό. Όπως και στα δικαστήρια, όταν ''παλαμίζεις'' το Ευαγγέλιο και λες ψέματα, ε, είναι χειρότερο αυτό!».

Εμφανίσεις: 57805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!