Ο Πατήρ Ημών κεκοίμηται….

IMG 0945

Του π. Φώτιου Γαβριελάτου*

Η Μητρόπολη Κεφαλλήνιας, η νύμφη του Ιονίου, θρηνεί το νυμφίο της! Η εκκλησία θρηνεί τον επίσκοπο! Ο κλήρος και ο λαός τον πατέρα. Τα μοναστήρια τον προστάτης τους! Ο αφέντης Άγιος μας τον υπηρέτη Του. Η Κεφαλληνία μας αποχαιρετά τον ποιμενάρχη της.

Η θλιβερή η είδηση του θανάτου του Επισκόπου μας, μας βύθισε στο πένθος, στην περισυλλογή και στην προσευχή.

Πένθος ανθρώπινο για τον επί 31 και πλέον έτη πατέρα και ποιμενάρχη μας που από την στιγμή της ενθρονίσεως του, ενθρονίστηκε στις καρδιές μας, ειδικά στις καρδιές των παιδιών του.

Περισυλλογή για το κενό της απουσίας Του μιας και παρά την κόπωση της φθοράς του χρόνου ουδέποτε έλλειψε από τα λειτουργικά του καθήκοντα.

Προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του στην χώρα των ζώντων.

Ο πατήρ Ημών κεκοίμηται. Τα χέρια που μας έδωσαν την ιεροσύνη ακινητοποιούνται. Τα χείλη που μας παρηγόρησαν στις δύσκολες στιγμές της σταυροαναστάσιμης ιερατικής μας πορείας σιώπησαν.

Ο ευγενής Σπυρίδων, άπνους κείται και κηδεύεται νεκρός. Η θάλασσα τον έφερε πριν από 31 χρόνια στον ιστορικό θρόνο της Αποστολικής καθέδρα της Κεφαλονιάς. Η ίδια θάλασσα έφερε τώρα το γαλήνιο σκήνος του, για να περάσουν τα παιδιά του να λάβουν την ευχή του Πατέρα. Πατέρας αληθινός και ανυπόκριτος, πατέρας για όλους.

Σε τούτη την κατάθεση ψυχής αυτό μαρτυρώ. Σήμερα μετά από τρεις ημέρες που έφυγε αισθάνομαι πως απορφανίστηκα από τον πατέρα μου. Ο Σπυρίδων συνωδά του Γερασίμου οδεύει στα ουράνια εγκαταλείποντας τα γήινα. Αφήνει τα φθαρτά για να ζήσει τα άφθαρτα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου δεν είναι αρκετό. Η θύμηση της ευγενικής λευκασμένης μορφή σου θα πλανάται για πάντα ΕΔΩ, στην απορφανισμένη Κεφαλονιά που σήμερα πενθεί τον πολιό και λευκασμένο Άγγελο της.

Καλό παράδεισο παππού. Γέροντα μου ήσουν και θα είσαι για πάντα ο Επίσκοπος της καρδιάς μου. Μην με αφήσεις ποτέ από την προσευχή σου. Σε ευχαριστώ.

*Ο αρχ. π. Φώτιος Γαβριελάτος είναι Ιεορκύρηκας της Μητρόπολης Κεφαλληνίας

Εμφανίσεις: 63977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!