Αλέξη, μάζεψέ τους!

tsipras twitter

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί πολλά σε πολλούς. Έτσι κάνουν οι πολιτικοί τους έχουμε συνηθίσει. Τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, τα ίδια θα κάνουν και οι επόμενοι. Δεν μας εκπλήσσει αυτό.

Με την Εκκλησία έχει οικοδομήσει καλές σχέσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας και λίγοι ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως να ειρωνεύονται την πίστη μας λίγοι πολιτικοί το επιχείρησαν. Και, όταν το έπραξαν, αργά ή γρήγορα, τιμωρήθηκαν από τον λαό.

Όπως ο Κ. Σημίτης που επέλεξε τη σύγκρουση με τον μακαριστό Χριστόδουλο στην υπόθεση των ταυτοτήτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δείξει πως αν και δεν βάπτισε θρησκευτικά τα παιδιά του, ούτε τέλεσε θρησκευτικό γάμο, σέβεται την Εκκλησία και την Ορθόδοξη παράδοση.

Αποδέχεται, έστω, πως εμείς οι Έλληνες, στη συντριπτική πλειοψηφία, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τηρούμε τις παραδόσεις μας και, το κυριότερο, έχουμε την πίστη μας ψηλά και - παρά τις ανθρώπινες αδυναμίες μας - την κρατάμε άσβεστη.

Γύρω όμως από τον κ. Τσίπρα φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί "προοδευτικοί". Που θεωρούν ίσως περισσότερο "τρέντι" να κάνεις σύμφωνο συμβίωσης από γάμο ή να καταφέρεσαι κατά όσων πιστεύουν και θρησκεύονται.

Που ντρέπονται να κάνουν τον σταυρό τους και μόνο αν βρίσκονται σε κάποιο αεροπλάνο που πέφτει σε αναταράξεις θυμούνται τον Θεό και τον επικαλούνται.

Κάποιες ευφυίες από την επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν σήμερα να εκμεταλλευτούν διαφημιστικά - ατυχέστατα προφανώς μη γνωρίζοντας τη σημασία του συμβόλου του λευκού περιστεριού - τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας τίμησε τους Ορθόδοξους στα Θεοφάνεια.

Κυκλοφόρησαν αφίσα όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να κρατά το λευκό περιστέρι όπως έκανε προχθές στον Πειραιά, κρατά το πτηνό - σύμβολο του twitter, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να "διαφημίσουν" το debate του αρχηγού τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εξισώνοντας το twitter με το Άγιο Πνεύμα.

Αν οι δημοσιογράφοι - στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υβρίζουν τον πρωθυπουργό (όποιος και αν είναι αυτός δε μας απασχολεί, το πρόσωπο εκπροσωπεί τον κορυφαίο θεσμό της χώρας), αν οι επικοινωνιολόγοι ειρωνεύονται το Άγιο Πνεύμα τότε κύριε Αλέξη Τσίπρα όταν γίνετε κυβέρνηση (όπως παρουσιάζεται ως μαθηματικά βέβαιο από τις δημοσκοπήσεις), τότε που θα σας ζητήσουν οι προοδευτικοί υπουργοί σας να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση;

Σε ένα τεύχος ... Μίκυ Μάους αντί για το Ευαγγέλιο; Επειδή κι αυτό θα είναι δείγμα εκσυγχρονισμού και προοδευτισμού;

Με λίγα λόγια και με όλο τον σεβασμό στον θεσμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σας απευθύνω (στον ενικό επειδή σας νιώθω λόγω ηλικίας πιο οικείο από τον οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό) πιστεύοντας πως εκπροσωπώ έστω και λίγους Ορθόδοξους Χριστιανούς που θίχτηκαν από τη συγκεκριμένη αφίσα-πρόκληση την εξής παράκληση: Αλέξη, μαζεψέ τους!

Εμφανίσεις: 90170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!