Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Κύριε δημοσιογράφε είσθε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ''

arva-kal

Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου


Το λειτούργημα, δεν λέγω το επάγγελμα, το λειτούργημα του Δημοσιογράφου είναι μια σπουδαία κοινωνική προσφορά! Κατ’ αρχήν εξυπηρετεί την ενημέρωση του Κοινωνικού Συνόλου επί των θεμάτων της τρεχούσης επικαιρότητος.

Συγχρόνως όμως στοχεύει στην επιμόρφωση και την διαπαιδαγώγηση του αναγνωστικού κοινού, στην περίπτωση των εφημερίδων, ή των τηλε-θεατών, στην περίπτωση της τηλεοράσεως.

«Αποκαλούν τη δημοσιογραφία τέταρτη, αλλά σήμερα έχει αναβαθμισθή σε πρώτη, αν όχι σε απόλυτη εξουσία», διαβάζουμε στο εξαίρετο χριστιανικό νεανικό περιοδικό «Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ»(Βλ. τ. Δεκεμβρίου 2013, τ. 524, σελ. 454).

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο Δημοσιογράφος δεν μπορεί να γίνεται ο κάθε τυχάρπαστος ἠ ο κάθε κομπλεξικός άνθρωπος!

Ο Δημοσιογράφος πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότης με ακεραιότητα ήθους και σεβασμό στο αναγνωστικό του κοινό, μάλιστα δε πρός τόν θεατή και ακροατή του!

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τον Δημοσιογράφο της προηγουμένης εποχής, δηλ. πρίν ή ανακαλυφθή αυτό το Κουτί του Διαβόλου, που ονομάζεται τηλεόρασις;

Τότε ο Δημοσιογράφος ήταν μια πολύ σοβαρή και αξιοσέβαστη προσωπικότης! Ενθυμούμεθα τον εκ των χωμἀτων της Αιγειαλίτιδος Γής προερχόμενο, αξιοσέβαστο δε και αείμνηστο Γεώργιο Σκούρα! Ήταν μια ολοκληρωμένη προσωπικότης! Αιωνία του η μνήμη!

Σήμερα, δυστυχώς, σαν δημοσιογράφοι προβάλλονται μπροστά μας συνήθως μερικά κομπλεξικά άτομα, τα οποία κρατούν ένα μικρόφωνο ή κάθονται σε μια καρέκλα τηλεπαρουσιαστή και ασεβούν μπροστά στο Κοινωνικό Σύνολο!

Νομίζουν, ότι όλα τα γνωρίζουν, ισοπεδώνουν τα πάντα, δικάζουν και καταδικάζουν πρόσωπα και θεσμούς, υβρίζουν, φέρονται υπεροπτικά! Ασεβούντες δημοσίως, κρίνοντας και επικρίνοντας τους πάντες και τα πάντα, υβρίζοντες και βλασφημούντες με τον τρόπο τους καταδεικνύουν σε όλους εμάς ότι δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ! Δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, αλλά ΝΑΝΟΙ!

Συνεπώς ἐχουν πολύ δίκηο οι παράγοντες του παραπάνω περιοδικού, όταν με τον τίτλο «Οι Γίγαντες και οι Νάνοι» (βλ. παραπάνω) καταγράφουν την εξής πραγματικότητα: «λείπει από κάποιους κύκλους της δημοσιογραφίας μας η ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στην κοσμιότητα και το “θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη”.

Κάποιοι δημοσιογράφοι, που εγάζονται σε συγκροτήματα με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ή άλλοι που εργάζονται σε δημοσιογραφικά κανάλια, δίνουν στο λαό την εντύπωση, ότι πληρώνονται γι να τον παραπληροφορούν ή για να εκφράζουν τη γνώμη των αφεντικών τους, και όχι για να αποκαλύπτουν την αλήθεια. Σπάνια ν’ ακούσουμε μια ελεύθερη φωνή».

Αφορμή για να καταγράψουμε τα παραπάνω μας έδωσε ένας τάχα τις και δημοσιογράφος, ο οποίος ετόλμησε να υβρίση από τηλεοπτικό κανάλι και άρα δημοσίως τον Πρωθυπουργό της Χώρας, όποιος και άν είναι αυτός, σε οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα και χρώμα και αν ανήκει!

Ο Πρωθυπουργός είναι κορυφαίος Θεσμός! Αν δε σου αρέσει, τον καταψηφίζεις! Δεν σου επιτρέπεται όμως να τον υβρίζης, πολύ δε περισσότερο να τον αποκαλής «μ@λ@κ@!!!! Ντροπή σας, κύριε!

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε το σχετικό video και μια-δυό φωτογραφίες του τολμητία δημοσιογραφίσκου, οι οποίες αποκαλύπτουν τον άνθρωπο. Θυμηθήτε το ρητόν: «οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθή από την οθόνη της τηλεοράσεως κατά την διάρκεια εκπομπής της ΕΡΤ, τότε που ο κύριος αυτός είχε την ευθύνη της πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής! Οι φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντικές, δεν έχουν υποστή κάποια επεξεργασία!

Αφιερώνουμε, λοιπόν, το σημερινό σημείωμά μας στον υβριστή του κ. Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον τίτλο: «Είπε ο γάϊδαρος, τον πετεινό κεφάλα»!!!!!

Σημειώστε, παρακαλώ, ότι ούτε ο δημοσιογραφάκος αυτός είναι «γάϊδαρος», ούτε και ο Πρωθυπουργός «πετεινός».

Η παροιμία όμως έχει ένα πολύ σημαντικό και μάλιστα πολύ εκφραστικό μήνυμα. Καθώς επίσης και οι φωτογραφίες!

Κύριε δημοσιογράφε είσθε Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ!

Εμφανίσεις: 48799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!