''ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ''

Kyrillos

*Του Βαγγέλη Σαμαρά

Τον πολιό ιεράρχη με τα σπουδαία πνευματικά χαρίσματα που ο Πανάγαθος Θεός αξίωσε να ποιμάνει θεοφιλώς εννέα συναπτά έτη, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο τον Β', ευλόγησε ο Ύψιστος να γνωρίσω από μικρό παιδί, όταν εκείνος ήταν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, στην οποία και υπηρέτησε.

Παρατηρούσα τον π. Κύριλλο να βάζει συνήθως “ευλογητός” σε Εσπερινούς και μου προξενούσε μεγάλη και θετική εντύπωση το απλούν του χαρακτήρος του, το μειλίχειον του ιερέως και η πραότητα που εξέπεμπε το πρόσωπο του λειτουργού στο Θυσιαστήριο.

Αποτελούσε το πρότυπο του ιερέως και αυτό ήταν που κράτησα μέσα μου ως μια εικόνα ανεξίτηλη.

Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια, ο π. Κύριλλος εξελέγη Μητροπολίτης Κυθήρων και εν συνεχεία καταστάθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

Μετά από πολλά χρόνια βρέθηκα ως προσκυνητής σε κάποιο Ναό της Καρδίτσας και ο Θεός με έφερε ξανά κοντά στον Ποιμενάρχη με την πραότητα και την αγάπη.

Η αλήθεια είναι ότι εθλίβην όταν πληροφορήθηκα την περιπέτεια της υγείας του, αλλά συνάμα χάρηκα με την ψυχική του δύναμη και την πίστη του στο Θεό να εξακολουθεί να λειτουργεί στο Θυσιαστήριό Του με μια ανεξήγητη δύναμη την οποία αντλεί από Εκείνον και αυτό είναι που προξενεί και προκαλεί θετική σε όλους εντύπωση.

Τόσο ως ιερέας, όσο και ως επίσκοπος αλλά και ως άνθρωπος, έδωσε «την καλή μαρτυρία Ιησού Χριστού» και εξακολουθεί να τη δίδει προς το ποίμνιο της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος το οποίο τον αγαπά και τον τιμά, μολονότι έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία.

Ως αντικαταστάτη του ο Θεός ευδόκησε να αποστείλει έναν άξιο Ποιμενάρχη ταπεινό, εργατικό και φιλακόλουθο, τον νυν Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο ο οποίος τιμά και σέβεται τον Πολιό γέροντα στεκόμενος δίπλα του όπως ο υιός στον πατέρα.

Τούτες οι ταπεινές σκέψεις ενός ανθρώπου που μπορεί να έζησε για λίγο τον Σεβάσμιο Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο, και όχι όπως οι συνεργάτες και το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, ωστόσο διδάχθηκε πολλά από εκείνον, θα κλείσουν με τη Φήμη του ιεράρχη: “Κυρίλλου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου πολλά τα έτη”.

* Θεολόγος ΑΠΘ – μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία), δημοσιογράφος Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr»

Εμφανίσεις: 61275
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!