Ένας μήνας Αρχιερατείας του Μαξίμου στα Ιωάννινα

ioanninon-34

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Μαξίμου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ένας μήνας με πλούσια ποιμαντική και πνευματική δραστηριότητα, που αποτελεί πρόκριμα για τη μελλοντική πορεία της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος όλο αυτό το διάστημα «ουκ έδωκεν ύπνον τοις οφθαλμοίς αυτού και τοις βλεφάροις αυτού νυσταγμόν και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις αυτού», εκδαπανώμενος και κυριολεκτικά αναλισκόμενος στη διακονία του λαού του Θεού.

Θείες Λειτουργίες, παρακλητικοί κανόνες στην Υπεραγία Θεοτόκο, εσπερινοί, ιερατικές συνάξεις κατά αρχιερατικές περιφέρειες, επισκέψεις και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως, επικοινωνία με το λαό και τόνωση του φρονήματος του, συζητήσεις με τους νέους σε καφετέριες, αλλά και άλλες ποικίλες δραστηριότητες είναι ο θετικός απολογισμός ενός μηνός αρχιερατείας.

Η αποδοχή του νέου Μητροπολίτου από το ποίμνιο εντυπωσιακή. Όπου πήγε έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευδαν να τον γνωρίσουν και να πάρουν την ευχή του.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Υποδειγματικός και βιωματικός εκκλησιαστικός λειτουργός, άριστος εκτελεστής της πατρώας βυζαντινής μουσικός, δόκιμος κήρυξ του θείου λόγου, που γνωρίζει να προσαρμόζει την ομιλία του ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο του εκκλησιάσματος, έμπειρος και διακριτικός στα ποιμαντικά και διοικητικά του καθήκοντα έχει ήδη κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του ηπειρωτικού λαού.

Όλα δείχνουν ότι κάτι διαφορετικό κινείται στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ένας νέος άνεμος αναδημιουργίας πνέει με πρώτη προτεραιότητα τον επανευαγγελισμό των πιστών, την επιμόρφωση του κλήρου, την αναδιοργάνωση του μοναχισμού, τα ποιμαντικά ανοίγματα στα νοσοκομεία, στις φυλακές και στον εκπαιδευτικό χώρο.

Εμείς ευχόμαστε στο νέο Μητροπολίτη υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το μεγαλόπνοο ποιμαντικό του έργο, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Εμφανίσεις: 104030
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!