Μιχαήλ Τρίτος: ''Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας ευσεβής χριστιανός''

20140316 190150

Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος έκανε την εξής δήλωση για τον αείμνηστο Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Κύπρου κ. Τάσο Μητσόπουλο: «Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, ένας ευσεβής χριστιανός, ένας δίκαιος άνθρωπος, ένας πολύ καλός φίλος.

Ύστερα από τις λαμπρές νομικές σπουδές που έκανε στην Αθήνα και το εξωτερικό ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο της τότε Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βιργινίας Τσουδερού και χειρίστηκε λεπτές βαλκανικές υποθέσεις. Συνεργάστηκε με τον π. Σεραφείμ Καχριμάνη, τον σημερινό Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και με μένα για τα θέματα των βλαχοφώνων της βαλκανικής και κυρίως της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ήπειρο και ήταν λάτρης της μετσοβίτικης παραδόσεως και ζωής. Είχε επανειλημμένα επισκεφθεί τα Γιάννενα και το Μέτσοβο.

Με την μόνιμη εγκατάστασή του στην Κύπρο κατέλαβε νευραλγικές θέσεις του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού (εκπρόσωπος Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος) και στη συνέχεια Υπουργός Συγκοινωνιών και Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Όλες του οι ενέργειες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές και έφεραν τη σφραγίδα της αγάπης προς την ορθοδοξία και τον ελληνισμό.

Ήταν ένας νέος φέρελπις πολιτικός που εγγυόταν πολλά για το μέλλον. Με το παράδειγμά του δίδαξε πολιτικό ήθος και αξιοθαύμαστη εντιμότητα.

Άλλες όμως οι βουλές του Υψίστου. Πολύ νωρίς έφυγε για την ατέρμονη αιωνιότητα "ὅπου ἦχος καθαρός ἐορταζόντων". Συλλυπούμαστε βαθύτατα τη γυναίκα του τη Κατερίνα, την αδελφή του Έφη και τα δύο του παιδιά.

Ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου είθε να τον κατατάξει "ἐν χώρα ζώντων". Αιωνία του η μνήμη».

Εμφανίσεις: 58832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!