Ιεράρχες σε Romfea.gr: Προβληματισμένοι για τον ''άθεο'' Αλ. Τσίπρα

tsip

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την παραδοχή του εκπροσώπου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει άθεος.

"Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική" δήλωσε στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

"Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος

Η δήλωση του κ. Αμανατίδη (σ.σ. του υπεύθυνου θρησκευτικών του ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε με τη σειρά του στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος "ικανοποιεί μερίδα των αθέων και λυπεί και ανησυχεί πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους".

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στη Romfea.gr ανέφερε πως ''κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας".

Στην ερώτηση αν ο κάποιος που δηλώνει άθεος μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε: "Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος Πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός".

Εμφανίσεις: 115966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!