Δωδώνης Χρυσόστομος: ''Απάντηση σε διάφορους ανωνυμογράφους''

Mitropolitis-Dodonis-1024x650

Του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου 

Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποια σχόλια, επί των οποίων αξίζει τον κόπο να εφαρμόσει κανείς το λαϊκό γνωμικό «ο λόγος εις την χρεία θεραπεύει την καρδία».

Βέβαια η διαφορά μου με τους ανωνύμους είναι τεράστια: Εγώ υπογράφω με παρρησία! Μπορεί από την εμπειρία να αξιολογώ μαζί με πολλές άλλες παρεμφερείς κατα καιρούς τοποθετήσεις του «προβληματισμένου».

Σύμπτωση είναι ότι κάποιος από εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τον μακαρίτη τον Χριστόδουλο και προσπαθούν σήμερα να θυμίσουν, μέσω Χριστοδούλου, την ύπαρξή τους;

Επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά, τον τελευταίο  καιρό  το ερώτημα: Πώς έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος; Το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι το αναμασούν, γιατί αυτοί φρόντισαν, επί ματαίω βέβαια, να αποκρύψουν την ασθένεια και έτσι να είναι αργά πλέον για θεραπεία. 

Στον «Προτέριο»(;): Ήδη είμαι έτοιμος και περιμένω το θέλημα του Θεού και ευτυχώς όχι του Πραιτωρίου.

Στον  «Προβληματισμένο»: Θα έλυνε το πρόβλημά του άν θυμόταν ότι εγώ ήμουν και είμαι υπέρ της παρουσίας πολλών αρχιερέων σε εκδηλώσεις.

Το πρόβλημα το είχε ο Χριστόδουλος, που αυτό το ήθελε αποκλειστικά για τον εαυτό του. Προ δεκαετίας είχα την ύψιστη τιμή να υποδεχθώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη στη Ζάκυνθο.

Είχαν αποδεχθεί, παρά τις πιέσεις του μακαρίτη, τριάντα δύο Αρχιερείς. Λίγες μέρες προ της αφίξεως του Πατριάρχη του Γένους έλαβα μια απανταχούσα, που έλεγε ότι η ΔΙΣ ; αποφάσισε την συμμετοχή ΜΟΝΟΝ δέκα Αρχιερέων.

Εγώ τους αύξησα σε σαράντα δύο. Το 2009 σε συνδυασμό με το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικών Περιηγήσεων τρεῖς Προκαθήμενοι, εκπρόσωποι των άλλων Εκκλησιών και πενήντα Αρχιερείς παραβρέθηκαν στη Ζάκυνθο.

Στο Σινά έμεινα τρία χρόνια και έγινα 23 ετών Ιερεύς για να καλύψω έκτακτες ανάγκες στο Μετόχι της Μονής στην γενέτειρά μου Ζάκυνθο. 

Για τους πολυσέβαστους  και πανάξιους Αναστάσιο Αλβανίας και Δημήτριο Αμερικής, γνωρίζουν οι πάντες ποιοί συνεργάστηκαν επί σειρά ετών να μήν προαχθούν, γιατί τους φοβόντουσαν ως ανταγωνιστές για τις επιδιώξεις τους για τον θρόνο των Αθηνών.

Ποιοί φρόντισαν να φύγει από Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας ο Αναστάσιος. Λέτε να μήν τα ξέρει όλα αυτά ο «προβληματισμένος»; 

Τα ξέρει, κάνει μόνο πως ξεχνάει, όπως λησμονεί τα χρήματα που χρωστά στην Αποστολική Διακονία.

Οι σχέσεις μου με τον Χριστόδουλο δεν είχαν απολύτως καμία ιδιοτέλεια, γι’ αυτό ενώπιον πολλών μαρτύρων και σε διαφορετικές ευκαιρίες έλεγε: «Ο Χρυσόστομος είναι έντιμος και σαν φίλος και σαν αντίπαλος».

Άν προκληθώ θα ρωτήσω και άλλα τον «Προβληματισμένο»: Για τα κότερα, τια αθέμιτες σχέσεις, περιβάλλοντα, το κουλουσουπορδιτσολαυρεντιοφουρλορουμά-νικο τουρσί!...

Εμφανίσεις: 62130
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!