Μια άλλη άποψη για τα περί δημιουργίας τεμένους

temenos

Του Αλέξανδρου Κανακόπουλου

Παρακάτω ακολουθεί σχόλιο - ανάλυση στο κείμενο του Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή το οποίο αναφερόταν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας Τεμένους, τα έντονα μαύρα γράμματα είναι τα σχόλια στα γραφόμενα του κ. Καλαντζή.

Κατ' αρχήν, είναι σίγουρα ευκολότερο, να κρεμάσουμε από μια ταμπέλα τόσο στο άρθρο, όσο και στον υπογράφοντα αυτό, ως νεο-εποχίτικο, μπιλντεμπέργκικο, γκεμπελικό, ανθελληνικό και άλλα ουκ ων εστί ο αριθμός. Χρωστάμε όμως να το αντικρούσουμε, όχι απλώς να περιγελάσουμε την αφέλεια (;) του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, αλλά να την ανατρέψουμε.

“Οι μουσουλμάνοι στην Αττική δεν ξεπερνούν συνολικά τους 150.000 επί 4.500.000 κατοίκων. Οι νόμιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες ήταν 32.000 το 2010, 28.000 το 2012 και η τάση μείωσης συνεχίζεται λόγω της ύφεσης.”

Αμφισβητώ ευθέως όλους τους παραπάνω αριθμούς. Τόσο οι συνολικοί κάτοικοι των Αθηνών, όσο και το σύνολο των μουσουλμάνων, απέχουν από την πραγματικότητα. Ας δεχτούμε όμως τους αριθμούς, χάριν παιδιάς, 32 χιλιάδες νόμιμοι σε σύνολο 150 χιλιάδων. Η κυβέρνησή σας που βρίσκεται όταν, σύμφωνα με τους δικούς σας αριθμούς, υπάρχουν 128 χιλιάδες παράνομοι;

“Η μεγαλύτερη ομάδα μουσουλμάνων κατοίκων της Αθήνας που έχουν ελληνική υπηκοότητα είναι αραβικής καταγωγής. Τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία βρίσκονται, σχεδόν όλα, σε αραβικές χώρες.”

Πασχίζω ειλικρινά να ειδώ τί σημαίνει το παραπάνω... Σαν αδιόρατη απειλή ακούγεται, αν και στην Ιστορία της Ορθοδοξίας δεν ήταν ξένη εικόνα το να υπάρχουν Πατριάρχες εξόριστοι, όταν οι μουσουλμάνοι κατέσφαζαν και κατέκαιον.

“Είναι παράλογο από τη μια να επιδιώκουμε επενδύσεις και συμμαχίες με τις αραβικές χώρες και από την άλλη να ταυτίζουμε το Ισλάμ με την Τουρκία, τη στιγμή που η γλώσσα του Ισλάμ είναι τα αραβικά.
Είναι αυτοκαταστροφικό να μιλάμε με τρόπο προσβλητικό για μια θρησκεία ενός δισεκατομμυρίου πιστών σε 184 χώρες επειδή οι Τούρκοι διέπραξαν τη γενοκτονία εναντίον των χριστιανών ορθοδόξων σε Πόντο και Μικρά Ασία.”

Πράγματι, παράλογο. Ακόμη δε, πιο παράλογο, Χριστιανική χώρα και μάλιστα Ορθόδοξη, να περιμένει από Άραβες να κάνουν “επενδύσεις”, ακόμη περισσότερο να γυρνάνε οι υπουργοί της και να κλείνουν μπίζνες λες και η χώρα είναι προίκα τους. Αυτοκαταστροφικό είναι, να πωλούνται έστω και κόκκοι άμμου, λιπασμένοι από το αίμα Ηρώων και Μαρτύρων, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, σε αυτούς που την ήθελαν και θέλουν σκλάβα, σε αυτούς που έκαναν παιδομαζώματα και γέμιζαν τα χαρέμια τους, από τον ανθό της χώρας αυτής.

“Το επιχείρημα «πρώτα να γίνει η Αγία Σοφία εκκλησία και μετά να φτιάξουμε τζαμί στην Αθήνα» είναι πολύ επικίνδυνο για ένα έθνος που θέλει να στηρίζει την Ορθοδοξία σε μια Μέση Ανατολή, όπου το συντηρητικό Ισλάμ είναι ανερχόμενη δύναμη. Εκείνοι που συνδέουν την Τουρκία με το τέμενος της Αθήνας παίζουν άθελά τους το παιχνίδι των τουρκομουσουλμανικών αδελφοτήτων, της μεγαλύτερης απειλής. Η τελευταία χώρα στον κόσμο που επιθυμεί να χτιστεί τέμενος στην Αθήνα είναι η Τουρκία. Αυτό που πραγματικά θέλει είναι η «δωρεάν» επαναλειτουργία ενός παλιού οθωμανικού τζαμιού διότι έτσι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει εμμέσως την ηγέτιδα θέση της Τουρκίας στο Ισλάμ.

Αυτά όλα είναι εικασίες, αποτελούν προσωπικές γνώμες δικές σας και της κυβερνήσεώς σας. Με μαντεψιές, προσπαθείτε να αποκομίσετε ψίχουλα. Του ιδίου επιπέδου εικασίες, του τύπου να-βρήκα-τί-δεν-θέλει-η-Τουρκία μας οδήγησαν στην υπόθεση Οτσαλάν. Εάν δεν θυμάστε την περίπτωση, να ρωτήσετε τους κυβερνητικούς σας εταίρους.

“Τουλάχιστον 8 εκατομμύρια Ελληνες ζουν σε όλο τον κόσμο. Είναι παντού μειονότητες. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, επίσης, είμαστε μια μειονότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν εμείς οι Ελληνες έχουμε την ικανότητα να «δρούμε τοπικά σκεπτόμενοι παγκόσμια» ή αν εξακολουθούμε να παραμένουμε προσκολλημένοι στις αντιλήψεις της Ελλάδας της Ταράτσας (τα σύνορα της Ελλάδας πριν από το 1881). Στην ασφάλεια μιας χώρας που το να μην είσαι ορθόδοξος χριστιανός είναι η εξαίρεση, είναι πολύ εύκολο να ξεχνάμε ότι σχεδόν σε όλο τον άλλο κόσμο είμαστε μειονότητα.”

Στη χώρα μας, όμως, είμαστε πλειοψηφεία και λογικό θα ήταν η λαϊκή κυριαρχία να εκφράζεται που και που, έστω και με τη μορφή δημοψηφίσματος. Ας κάνουμε την αρχή με το τζαμί !

“Για μια χώρα σαν τη δική μας, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα της θρησκευτικής ελευθερίας ταυτίζεται με την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος.”

Για μια χώρα σαν τη δική μας, όπου ο πρωταρχικός της Νόμος αναφέρεται στην Αγία και Ομοούσια Τριάδα, το εθνικό της συμφέρον ταυτίζεται με την προάσπιση των Χριστιανών Ορθοδόξων που εν τέλει και απελευθέρωσαν την χώρα από τους δυνάστες της.

“Αφησα για το τέλος το ερώτημα «γιατί να πληρώσει το κράτος». Οποιος πληρώνει είναι ο νοικοκύρης. Το Ισλάμ δεν έχει κλήρο και ιεραρχία όπως οι χριστιανικές εκκλησίες. Γι' αυτό και το επίσημο τέμενος των Αθηνών πρέπει να ανήκει στο κράτος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιάς μορφής παραχώρηση κυριαρχίας και εδάφους σε ξένη δύναμη ή ιδιώτη. Το τέμενος δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά χωρίς αυτό δεν θα υπάρξει η ενδεδειγμένη λύση.”

Αφού λοιπόν όποιος πληρώνει είναι και ο νοικοκύρης και επί δεκαετίες πληρώνω φόρους άμεσους και έμμεσους, τα χρήματα από τα τζαμιά που ονειρεύεστε να τα αξιοποιήσετε αλλιώς, απελαύνοντας άμεσα τους 128 χιλιάδες λαθρομετανάστες, τα νούμερα είναι τα δικά σας.

“Μετά την κατασκευή του, ευκτήριοι οίκοι για τους μουσουλμάνους θα λειτουργούν μόνο αν πάρουν νόμιμη άδεια. Ετσι θα τερματιστεί η σημερινή επικίνδυνη κατάσταση με την παράνομη λειτουργία δεκάδων ευκτηρίων οίκων ως «τζαμιά» με άγνωστους ιμάμηδες και ανώνυμες χρηματοδοτήσεις.”

Και ποιός σας κρατάει μέχρι σήμερα να εξακριβώσετε το τί συμβαίνει στους παράνομους ευκτήριους οίκους και να πάρετε τα μέτρα που πρέπει; Το τζαμί είναι προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους; Έχουμε εντελώς τρελλαθεί;;

ΥΓ: Άφησα για το τέλος, τα χωροταξικά σας επιχειρήματα μιας και όχι στον Ελαιώνα, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν επιθυμώ να δω τζαμί ή τέμενος ή μιναρέδες...

Εμφανίσεις: 56376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!