Η συνάντηση μεταξύ των δυο Παπών - "Είμαστε αδέλφια"

papes

Του Ιωάννη Λότσιου, για την Romfea.gr

Μιλώντας αποκλειστικά στο ραδιόφωνο του Βατικανού ο Φεντερίκο Λομπάρντι, αποκαλύπτει ορισμένες λεπτομέρειες της ιστορικής συνάντησης μεταξύ των δύο Παπών.

Στο παρεκκλήσι ο ''Επίτιμος Πάπας'' πρόσφερε την τιμητική του θέση  στον Πάπα Φραγκίσκο Α΄ο οποίος  του είπε ότι ''είμαστε αδέλφια''.

Η ενδυμασία του "Επίτιμου Πάπα" ήταν απλή, ένα απλό λευκό ράσο!

Είναι ενδεικτικό ότι ο "Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος", θέλοντας να προστατεύσει τυχόν σχίσματα και έριδες μεταξύ των Καρδιναλίων και περισσότερο να αποτρέψει να γίνει ένας Αντίπαπας, είχε ορίσει απο την αρχή την πλήρη υπακοή του στον νέο Πάπα.

Επίσης υποχρέωσε για πρώτη φορά την δήλωση όρκου υποταγής και αφοσίωσης στον νέο Πάπα με Παπική βούλα, δημόσια και όχι μόνο στην διαδικασία της εκλογής.

Να αναφερθεί ότι στην διαδικασία εκλογής οι Καρδινάλιοι δίνουν όρκο υπακοής, κάτι που για πρώτη φορά έγινε και δημόσια.

Από την ημέρα της εκλογής του ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποιεί τον τίτλο ’’Επίσκοπος Ρώμης’’ και για τον ίδιο και για τον Πάπα Βενέδικτο.

Πριν λίγες μέρες ανέφερε στους εκπροσώπους των εκκλησιών και των θρησκειών τα εξής: ''Ένας τίτλος που ανήκει στον "Επίσκοπο Ρώμης" είναι και του "Ποντίφικα", που είναι ο οικοδόμος ή η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης..."

Μια νέα σημασία επίσης ήταν και του "Προστάτου" αφού και η επίσημη ενθρόνιση του, έγινε την ημέρα του Αγίου Ιωσήφ προστάτου της Αγίας Οικογένειας.

Παρατηρούμε μια επιφανειακή μείωση του Παπικού Πρωτείου, μια φαινομενική παρουσίαση του Πάπα ως "Επισκόπου Ρώμης", κάτι που γίνεται από τον ίδιο…

Εντούτοις όμως στα Κείμενα της Α’ και Β’ Βατικανής είναι θέμα ουσιαστικό της πίστεως και εχέγγυο της χριστιανικής ιδιότητας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το επιφανειακό με το γραπτό μπορεί να ταυτιστεί;. Δηλαδή, δεν είμαι ο υπέρτατος ''Επίσκοπος'' αλλά και δεν είμαι και σαν τους άλλους;

Το θέμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη..

Εμφανίσεις: 69541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!