Στο... έλεος του Θεού οι υπότροφοι της Εκκλησίας;

foititesΓια την Romfea.gr / Νάσος Χατζιάρας

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι γνωστή για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί σε αυτές τις δύσκολες περιόδους για την ελληνική κοινωνία.

Πολλοί ίσως να μην ξέρουν ότι η Εκκλησία δεν φροντίζει μόνο για τη διατροφή των μεταναστών και των πεινασμένων πολιτών αλλά και για τη μόρφωση νέων παιδιών με τη χορηγία υποτροφιών.

Αυτά τα παιδιά που στην πλειοψηφία τους είναι θεολόγοι, παίρνοντας την υποτροφία της Εκκλησίας δεν επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να ασχοληθούν με κάτι άλλο πάρα μόνο με τις σπουδές τους.

Μετά την ολοκλήρωση των οποίων είναι δεσμευμένα σε περίπτωση που το θέλει η Εκκλησία, να εργαστούν αμισθί για εκείνη για 2 χρόνια!

Από τον Αύγουστο μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι φοιτητές είναι χωρίς χρήματα, σε ξένα κράτη και χωρίς καμία στήριξη, αφού είναι γνωστό ότι και οι ενορίες του εξωτερικού αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα και οι οικογένειες των παιδιών ακόμη μεγαλύτερα (γονείς άνεργοι κτλ).

Αν η Εκκλησία της Ελλάδος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο με τη χορήγηση υποτροφίας αυτά τα παιδιά, θα πρέπει να τους το πει έτσι ώστε να αναζητήσουν βοήθεια από άλλες εκκλησίες και βέβαια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλού μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Είναι κρίμα να γίνονται επαίτες και να παραπέμπονται σε συνεχείς αναβολές κάθε εβδομάδα από διάφορους «αρμόδιους» για το τεράστιο ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως( ! ) με το οποίο καλούνται να καλύψουν στη στέγαση, τη σίτισή τους και τα έξοδα που απαιτούνται από το πανεπιστήμιο, καθώς όπως είναι γνωστό τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό είναι μη κρατικά.

Από ότι φαίνεται η κρίση έχει συρρικνώσει ακόμα και την εκπαίδευση των στελεχών της Εκκλησίας.

Μετά το κλείσιμο πολλών εκκλησιαστικών ΙΕΚ, το μέλλον των Ελλήνων φφοιτητών που στηρίζει η Εκκλησία στο εξωτερικο διαγράφεται αβέβαιο...

Εμφανίσεις: 49342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!