Κισάμου: ''O Πατριάρχης του Γένους στο «μικρό Φανάρι»''

kisamou

Μου άρεσε πολύ η αναφορά σε Συνέντευξη Τύπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου, Αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, «μικρό Φανάρι», αναφερόμενος στην Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης και την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Χαίρεται και αγάλλεται  η  Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης, προσφιλές πνευματικό τέκνο του Οικουμενικού Θρόνου, προγευόμενη και πάλι την χαρά της κοινωνίας του προσώπου της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας, του Πατριάρχη του μαρτυρικού Γένους της Ρωμιοσύνης.

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, θα ευρίσκεται στην μεγαλόνησο Κρήτη, το «μικρό Φανάρι» από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου. Κατ΄ εξοχήν λόγος της επισκέψεως Του η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών που πραγματοποιείται στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Γεγονός ιστορικό και σπουδαίο για την ΟΑΚ η φιλοξενία  του ΠΣΕ.

Τριακόσιοι και πλέον Σύνεδροι, κορυφαίοι εκπρόσωποι απ΄ όλο τον Χριστιανικό κόσμο θα συζητήσουν θέματα και ζητήματα της Χριστιανοσύνης.                                                                                                               

Αποδεχόμενος ο Παναγιώτατος πρόσκληση του ΠΣΕ, ηθέλησε, στα πλαίσια της ευλογητικής επισκέψεως Του αυτής στην ΟΑΚ, ανταποκρινόμενος σε παρακλητικές προσκλήσεις Αρχιερέων της Δυτικής Κρήτης,  να συμπεριλάβει και άλλες επισκέψεις και δράσεις.

Μεγάλη η τιμή και η ευλογία για τον τόπο. Γιατί, όπως σημειώνει και ο σεβαστός Μητροπολίτης Πέργης κ. Ευάγγελος, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, η μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, δεν τρεμοσβήνει αλλά καταυγάζει την Οικουμένη, φωταγωγεί την συνείδηση της Εκκλησίας, είναι ο τόπος του μαρτυρίου και του εξαγιασμού, μας αγαπά θυσιαστικά, μας διδάσκει την σιωπή ομιλώντας μας και μας ομιλεί εν βαθυτάτη σιωπή.

Είναι ο ιερός θεσμός, τα Άγια των Αγίων του Γένους μας στην συνείδηση εκατομμυρίων Ορθοδόξων. Και η Κρήτη παρά τις πολυπαθείς ιστορικές περιπέτειες και τις ξενικές κατακτήσεις που κατά καιρούς την ταλαιπώρησαν, «πιστή και αφοσιωμένη θυγατέρα» συνεχίζει να κρατά τους πνευματικούς δεσμούς και να έχει την αναφορά Της στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γιατί γνωρίζει να σέβεται την παράδοση, να τιμά τους θεσμούς τους οποίους οι αιώνες καθαγίασαν και να υπερασπίζεται τα όσια και ιερά της φυλής μας.

Ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Θεοπρόβλητος, Υπεράξιος και Αγαπητός, διάδοχος του Αποστόλου Ανδρέου, του Ι. Χρυσοστόμου, απλός, καταδεκτικός, πρόσχαρος και ταπεινός, πράος και μειλίχιος, ανύσταχτος φύλακας και φρουρός του Σεπτού Κέντρου, του Φαναρίου, το οποίο ως ακοίμητος κανδήλα εκπέμπει «Φως Χριστού», το Φώς του κόσμου, αφυπνίζει μνήμες, τρόπαια και γεγονότα «ημερών αρχαίων, άτινα η Δεξιά του Υψίστου ειργάσατο εν τω Έθνει ημών» και ο Ίδιος εργάζεται αόκνως και ανυστάκτως για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου και την ενότητα των Αγίων του Θεού Εκκλησιών.                                          

Η ιστορική Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου θα έχει την μεγάλη ευλογία και χαρά να υποδεχθεί τον Πρωτεύθυνο και Πρωτόθρονο της Χριστιανοσύνης την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. στην έδρα της το Καστέλι Κισάμου, όπου και θα εγκαινιάσει το «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητροπόλεως.

Σ΄ αυτή την ιστορική για την Μητρόπολη και τον τόπο ημέρα και ώρα καλούμε και προσκαλούμε τους ανθρώπους του τόπου μας, της Μητροπόλεως μας, τον ευσεβή, φιλόθεο και φιλότιμο λαού του Θεού.

Με την συμμετοχή και παρουσία μας να δείξομε, για άλλη μια φορά, ότι γνωρίζομε να τιμάμε πρόσωπα, θεσμούς και αξίες.

Να λάβομε την ευχή και την ευλογία Του. Να  αντλήσομε δύναμη ατενίζοντας την ιλαρότητα του προσώπου Του στο οποίο ενσαρκώνονται οι πόνοι, τα βάσανα, οι καημοί, μα και η ελπίδα και το φως της Ρωμιοσύνης. 

 
 
Μητροπολίτης
Κισάμου & Σελίνου

Αμφιλόχιος

Εμφανίσεις: 71813
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!