"Ελάτε να τιμήσουμε μαζί τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας"

barth

Κείμενο του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας, Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά


Ευφραίνεται, χαίρεται και πανηγυρίζει αυτές τις ημέρες η βυζαντινή και θεοφρούρητη Καστοριά, αφού ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον οφθαλμό της Οικουμένης, τον Πατριάρχη του Γένους και της πονεμένης ρωμηοσύνης από τη Βασιλίδα Πόλη, από το Φανάρι του Γένους μας, ο οποίος θα προσκομίσει στην πόλη μας και σε ολόκληρη την οικουμένη την πράξη Αγιοκατατάξεως της Αγίας Σοφίας.

Ευφραίνεται και πανηγυρίζει η χορεία των Αρχιερέων, εκείνων που στόλισαν και λάμπρυναν το θρόνο της, είτε υπό την Αρχιεπισκοπή της πρώτης Ιουστινιανής, είτε κάτω υπό το ωμοφόριο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Πανηγυρίζει ο Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς, Μητροπολίτης Καστορίας, πανηγυρίζει ο εθνεγέρτης Γερμανός Καραβαγγέλης και η λοιπή χορεία των Αρχιερέων, πανηγυρίζουν οι Άγιοι της Καστοριάς, με πρώτο το στρατηλάτη Άγιο Μηνά, πανηγυρίζουν οι μάρτυρες και οι ήρωες, το δοξασμένο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, η συντεχνία των Γουναράδων, οι σφαγιασθέντες στον Πόντο και στις Εκκλησιές της Αποκαλύψεως, για το σέμνωμα και τη χελιδόνα του Πόντου, την Οσία Σοφία.

Πανηγυρίζουν όλοι οι Καστοριανοί και οι Δυτικομακεδόνες για την Αγία Σοφία και αναμένουν να δουν το πρόσωπο του πνευματικού πατρός της Οικουμένης.

Και συγκαλεί η Καστοριά αυτές τις μέρες, όλες τις γειτονικές πόλεις, όπως η αγιοτόκος Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.

Προσκαλεί κάθε ευλαβή προσκυνητή, να ασπασθεί τα χαριτόβρυτα λείψανα της Οσίας Σοφίας και να λάβει την ευλογία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ελάτε, λοιπόν, αδελφοί μας αγαπητοί,

Ελάτε ευλαβείς συνεορταστές,

Ελάτε κληρικοί και μοναχοί, άρχοντες και αρχόμενοι, να μεγαλύνουμε το Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, γιατί μας χάρισε στις έσχατες ημέρες και αποκαλυπτικές, την Αγία Σοφία.

Ελάτε να αποδώσουμε τον οφειλόμενο σεβασμό και την υιική αγάπη στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.

Ελάτε να προσκυνήσετε την Αγία Σοφία.

Ελάτε να τιμήσουμε μαζί τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.        

 

Εμφανίσεις: 45972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!