Η Ιεραρχία να προστατεύσει την περιουσία της Εκκλησίας, πριν την πάρουν οι δανειστές

ImageΣε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν του έχει θέσει μέχρι τώρα το θέμα του χωρισμού  Εκκλησίας και Κράτους.

Και πρόσθεσε ότι, αν η Πολιτεία ζητήσει το χωρισμό, η Εκκλησία θα τον δεχθεί, αλλά τότε θα ζητήσει να της επιστραφεί η περιουσία της.

Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη που έχω για τον Μακαριώτατο, οφείλω ως μέλος της Εκκλησίας να εκφράσω την σοβαρή αμφιβολία μου για Την ορθότητα αυτού του συλλογισμού.

Πρώτα από όλα, με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία, είναι δεδομένο ότι το Κράτος δεν θα δεχτεί να επιστρέψει την περιουσία της Εκκλησίας.

Εδώ το Κράτος έχει δεσμεύσει ακόμη και περιουσία που τα δικαστήρια έχουν κατακυρώσει στην Εκκλησία, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μακαριότατος, και θα επιστρέψει περιουσία που έχει ήδη πάρει; !

Η νοοτροπία των οπαδών του αντιεκκλησιαστικού πνεύματος του διαφωτισμού (σκοταδισμού για μας τους Χριστιανούς αφού ο Κύριος είναι το φως το αληθινό) είναι ότι η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στο λαό, δηλαδή στο Κράτος.

Επηρεασμένοι από το πνεύμα του διαφωτισμού, δεν βλέπουν ότι και Εκκλησία σημαίνει λαός, λαός πιστών, και η περιουσία τους δεν μπορεί να ανήκει σε ένα άθεο Κράτος (γιατί το λαϊκό Κράτος δεν είναι ουδέτερο, ανεξίθρησκο, αντίθετα διώκει την Εκκλησία, και οι διωγμοί έχουν ήδη αρχίσει).

Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι δεν θεωρούν ότι η μισθοδοσία των κληρικών είναι ανταπόδοση έναντι της περιουσίας που η Εκκλησία δώρισε στο Κράτος και επομένως δεν μπορούν να την περιορίσουν, αλλά την θεωρούν ότι είναι μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων από λεφτά του Κράτους.

Αλλά και αν ακόμη το Κράτος είχε ένα φωτεινό διάλειμμα δικαιοσύνης και ήθελε να επιστρέψει στην Εκκλησία την περιουσία της, πως θα επιστρέψει κάτι  που δεν έχει;!

Kαι δεν εννοώ μόνο την περιουσία που το Κράτος έχει ήδη χάσει από καταπατητές αλλά και αυτή που έχει πουλήσει (ιδιωτικοποιήσει) η πρόκειται να πουλήσει για να πληρώσει το χρέος.

Η τρόικα είπε αυτό που βλέπει, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε το χρέος αν δεν ξεπουλήσουμε όλη την δημόσια περιουσία (πλην της Ακρόπολης;!).

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι, ο,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, αν δεν κάνουμε αναδιάρθρωση και μείωση του χρέους, δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε το τεράστιο χρέος μας ούτε σε είκοσι χρόνια!

Επομένως, αν η Ιεραρχία δεν διεκδικήσει, προστατεύσει και αξιοποιήσει την περιουσία της Εκκλησίας (δηλαδή του Κυρίου των πιστών στο σύνολο τους), τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, θα είναι υπόλογη έναντι του Θεού και του πιστού λαού.

Η ιστορία δεν μας επιτρέπει καμιά αμφιβολία. Ο,τι έχει η Εκκλησία θα σωθεί προς όφελος του λαού, τα υπόλοιπα πάνε χαμένα.

Εμφανίσεις: 72761
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!