«Μεγάλη Εβδομάδα» η καθημερινότητα μας…

ImageΠΟΤΕ πρωτύτερα η πασχαλινή ορολογία δεν είχε μπει στην καθημερινή μας ζωή όσο τον τελευταίο χρόνο: Γολγοθάς η οικονομική κρίση της χώρας.

Εβδομάδα των Παθών για τον φορολογούμενο, η Σταύρωση της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες και ένα σωρό από ευχές για την Ανάσταση του Έθνους μας.

Κι όμως, στις μέρες μας τείνουμε να λησμονούμε τη σημασία της Εβδομάδας των Παθών, το ίδιο το Πάσχα το βλέπουμε μόνο σαν μια φολκλορική αργία, μια ευκαιρία για την επόμενη έξοδό μας προς τις «αλλοτινές πατρίδες» μας, στην ξεχασμένη απ' όλους ελληνική επαρχία.

Κι όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να βιώσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, τη νίκη επί του προαιώνιου εχθρού της ανθρωπότητας, του θανάτου.

Δεν πρόκειται για μια απλή ανάμνηση του σταυρικού θανάτου του Θεανθρώπου και της Αναστάσεώς Του αλλά για τη βίωση όλων αυτών των κοσμοσωτήριων δρωμένων σήμερα, εδώ και τώρα.

Πρώτη μέρα Αναστάσεως η Ανάσταση του Λαζάρου, που προεικονίζει την Ανάσταση του ίδιου του Χριστού.

Μας προετοιμάζει για την επερχόμενη νίκη του Χριστού απέναντι στον αιώνιο εχθρό, τον Αδη.

Και ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα, όπου ο χρόνος στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας παύει να διακρίνεται απλά σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ο,τι λαμβάνει χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα το βιώνουμε σαν ένα διαρκές παρόν, που μας σφυρηλατεί, μας δίνει δύναμη, ελπίδα, χαρά για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Γιορτάζει όλη η φύση, όλη η δημιουργία συμμετέχει στο φως της Ανάστασης και οι πιστοί φωτίζουν με τις λαμπάδες της Αναστάσεως τα σοκάκια, τους δρόμους, τους αγρούς για να πάνε το Θείο Φως στις εστίες τους και να ξορκίσουν την τυραννία της ασθένειας και του θανάτου.

Ο Θεάνθρωπος με την Ανάστασή Του γίνεται λυτρωτής του Κόσμου.

* Ο κ. Γεώργιος Βασιλείου είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα

Εμφανίσεις: 49518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!