Απάντηση στον Ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως Ναυπάκτου

ImageΣυνεχίζεται η διαμάχη των επιστολών με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.

Η απάντηση του Δικηγόρου κ. Ιωάννη Κανελλόπουλου στον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργάτο έχει ως εξής:

«Πολλοί θεραπεύουσι πρόσωπα ηγουμένων, παρά δε Κυρίου γίνεται το δίκαιον ανδρί» (Παρ. ΚΘ΄,26).

Σεβαστέ π. Καλλίνικε Γεωργάτε,

Γνωρίζω ότι είσθε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και διάβασα την σημερινή σας απάντηση στην ΡΟΜΦΑΙΑ.

Αν και δεν απηύθυνα προς εσάς την Ανοικτή μου Επιστολή στην οποία αναφερθήκατε, αλλά μεταξύ άλλων και προς τον πνευματικό σας Πατέρα και Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, χάρηκα ιδιαιτέρως όταν διαπίστωσα ότι ένα «παιδί Του» ήταν το πρώτο που έσπευσε να δικαιολογήσει τον πατέρα του και να τον υπερασπίσει (και όχι ο ίδιος ο Πατέρας να υπερασπίσει τον εαυτό του).

Γι’αυτήν σας την ενέργεια –την παρόμοια με αυτή των Μοναχών της Ι.Μονής Μεταμορφώσεως- σας συγχαίρω.

Έτσι πρέπει να ενεργούν τα πνευματικά παιδιά για τον Πατέρα τους, όπως εσείς και οι Μοναχοί της Ι.Μονής Μεταμορφώσεως.

Με την ενέργειά σας αυτή, αποδείξατε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το πόση αλήθεια έχω σε αυτά που έγραψα στην Ανοικτή μου Επιστολή.

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής σας έχω μόνο ένα να σας πω: ότι έχετε όλα τα προσόντα να γίνετε ΔΕΣΠΟΤΗΣ, όμως σε καμία απολύτως περίπτωση ΠΑΤΕΡΑΣ που αφήνει τα παιδιά Του να Τον φτύνουν, να Τον γδύνουν, να Τον φραγγελώνουν, να Τον σταυρώνουν και η Πατρική Του αγάπη να τους συγχωρεί όλες τους τις αμαρτίες.

Όσο για τους Κανόνες της Εκκλησίας (οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν είναι ανώτεροι από την εντολή τής προς τον πλησίον αγάπης, η οποία επιβάλλει να θυσιάζεις και την ίδια την ψυχή σου για τον αδελφό σου), μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για να σώσεις τον αδελφό σου και μπορείς να τους κάνεις «ΚΑΝΟΝΙΑ» για να διαλύσεις την Μονή και τους αδελφούς σου.

Έναν Κανόνα αλλιώς τον εφαρμόζει ένας αληθινός και στοργικός Πατέρας στο παιδί του και αλλιώς τον εφαρμόζει ένας Δεσπότης στον εχθρό του.

Αν ήσασταν κι εσείς πραγματικός πατέρας, θα χαιρόσασταν που ένας κοσμικός σαν κι εμένα συμπαραστέκεται σε χειμαζομένους, αμαρτωλούς –αν το θέλετε- αδελφούς του.

Μετά τιμής,

δικηγόρος Ιωάννης Κανελλόπουλος

Εμφανίσεις: 52614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!