Να μη μείνουν 34 οικογένειες στο δρόμο Μακαριώτατε!

iero

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 15.56

Πολύς θόρυβος έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας.

Χθες διέρρευσε σε συγκεκριμένα μέσα, ότι ελήφθη απόφαση εκκαθάρισης που ουσιαστικά σημαίνει διακοπή λειτουργίας του σταθμού.

Η είδηση που αναφέρεται σήμερα σε κάποιες (συγκεκριμένες) εφημερίδες και όχι στο σύνολο του τύπου, διαψεύστηκε κατηγορηματικά πριν από λίγο από τους συνοδικούς Mητροπολίτες που έπεσαν από τα σύννεφα όταν διάβασαν τα δημοσιεύματα.

Μάλιστα Mητροπολίτης με άμεση σχέση με το σταθμό, δήλωσε χαρακτηριστικά στη Romfea.gr: «Όχι μόνο δεν αποφασίσαμε λουκέτο, αλλά αντίθετα είπαμε ότι ο σταθμός της Εκκλησίας δεν πρέπει να κλείσει με τίποτα!».

Η αλήθεια είναι, έλεγε άλλος Μητροπολίτης που είδε τη μισθοδοσία κάποιων εργαζομένων, πως οι μισθοί που ακούγονται για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «ξεπερνούν το σύνηθες για την εποχή».

Τον προβληματισμό τους για το οικονομικό αδιέξοδο κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Συνόδου όλοι οι μητροπολίτες.

«Κάποιοι με τις υπερωρίες και τα ειδικά επιδόματα του κλάδου τους φτάνουν τις 3.500 ευρώ, πολλά περισσότερα από το μισθό του Αρχιεπισκόπου. Κάτι πρέπει να γίνει σίγουρα γιατί πια τα κουκιά δεν βγαίνουν αφού και οι διαφημίσεις είναι πλέον ελάχιστες», έλεγε ο ίδιος συνοδικός Μητροπολίτης.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΕΡ , οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων δηλαδή,  σε γενική συνέλευση κάλεσαν τον διευθυντή του σταθμού κ. Κατσιάρα και του είπαν ότι δεν δέχονται μονομερείς μειώσεις μισθών ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

«Οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πρότειναν όμως ούτε αυτοί, ούτε οι εργαζόμενοι κάποια λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Παρά μόνο ζητούν από την Εκκλησία, παρά την κρίση, να συνεχίσει να πληρώνει στο ακέραιο μερικές φορές – όχι σε όλους τους εργαζόμενους – υπερβολικούς για τα σημερινά δεδομένα μισθούς», έλεγε άλλος υπηρεσιακός παράγοντας.

Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα κλείσει εδώ και το ραδιόφωνο της Εκκλησίας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Ευθύνη και προτεραιότητά σας, Μακαριώτατε, είναι να μη μείνουν στο δρόμο οι 34 οικογένειες. Κάντε ό,τι απαιτείται.

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν μέτρα και δύο σταθμά... Να δείχνετε ευαισθησία για άλλα θέματα και όχι για τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας σχεδόν δύο δεκαετίες!

Οι δύο πλευρές ας κάτσουν να τα βρουν, ας ρίξουν όλοι νερό στο κρασί τους, να γίνουν υποχωρήσεις εκατέρωθεν.

Γιατί δεν αντέχει άλλους άνεργους ο χώρος...!

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!