Ο Κοσμήτορας Τρίτος για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

0-tritos

Δήλωση του Κοσμήτορος κ. Μιχαήλ Τρίτου - 23.57

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ενός από τους θεμελιωτές του συγχρόνου μοναχισμού, που προβάλλει τη χώρα μας και τον ορθόδοξο πολιτισμό της στις Ορθόδοξες Χώρες της Βορείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους κυριότερους πόλους αναπτύξεως του θρησκευτικού τουρισμού, που είναι τόσο αναγκαίος στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Ο Γέρων Εφραίμ δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής, που του εμπιστεύθηκαν οι προκάτοχοί του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο αναστηλωτικό έργο που έκανε στην εγκαταλειμμένη Μονή Βατοπεδίου, τα κειμήλια της οποίας προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό.

Γνωρίζοντας τον Γέροντα Εφραίμ από τα φοιτητικά μας χρόνια μπορώ να βεβαιώσω τον οποιονδήποτε για το ανεπίληπτο εκκλησιαστικό του ήθος, την ακτημοσύνη του και την αγάπη του για το συνάνθρωπο.

Γι’ αυτό δεν μπορώ να δεχθώ σε καμιά περίπτωση ότι ο π. Εφραίμ έπρεπε να προφυλακιστεί γιατί είναι ύποπτος φυγής και γιατί μπορεί να διαπράξει και άλλα εγκλήματα στο Άγιο Όρος!

Προσωπικά είμαι βαθύτατα προβληματισμένος από την επιφυλλίδα του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Κόκκινου στην εφημερίδα “Εστία” (Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011), όπου μεταξύ άλλων γράφει:

“Η αυστηρότης αυτής της κρίσεως, ερχομένη σε αντίθεση με την άμετρη επιείκεια προς κατηγορουμένους πολιτικούς, ομολογήσαντας την διάπραξη κακουργημάτων, αλλά και προς πολιτικά στελέχη ενός των κυβερνώντων κομμάτων κατηγορούμενα για την υπόθεση των υποβρυχίων, εμφανίζει τη Δικαιοσύνη, ως επηρεαζομένη από την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και τα κομματικά συνθήματα εκείνων που απεχθάνονται την Εκκλησία και τους λειτουργούς της”.

Ευελπιστούμε ότι ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, εγκρατής και συνετός νομικός, θα δώσει την πρέπουσα λύση, που θα ικανοποιήσει το ορθόδοξο πλήρωμα και θα αποδώσει τον Γέροντα Εφραίμ στη μοναστική του αδελφότητα και μάλιστα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!