Η Κομοτηνή υποδέχθηκε τον Πατριάρχη του Γένους (ΦΩΤΟ)

 komot-1

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην πόλη της Κομοτηνής.

Ο Πατριάρχης του Γένους έγινε δεκτός απο τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και τις Αρχές του Τόπου.

Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ Πετρίδης, καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: "Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε σήμερα, έμπλεοι αγάπης κι εκτίμησης, στην έδρα του Δήμου Κομοτηνής. Αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη μας και τους κατοίκους της η έλευσή σας στον τόπο μας."

"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστά για το Έθνος μας μια ιερή πυξίδα κατάδειξης της παγκοσμιότητας και της καθολικότητας της Ορθοδοξίας. Διατηρεί άσβεστη κι αλώβητη τη φλόγα της πίστης και της πνευματικότητας των παραδόσεών μας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανέφερε: "Σε καιρούς δυσοίωνους σφυρηλατείτε την ενότητα της πίστης και εργάζεστε με συνέπεια για την προάσπιση των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης, της εξάλειψης της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και για την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης, συναδέλφωσης και αγαπητικής συμπόρευσης των ανθρώπων και των λαών."

"Διερμηνεύοντας και εκφράζοντας τα συναισθήματα των κατοίκων του Δήμου της Κομοτηνής, αλλά και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας εύχομαι εκ βάθους καρδίας να είστε πολύχρονος και να συνεχίζετε με ακατάβλητο φρόνημα να υπηρετείτε τον Οικουμενικό θρόνο της Ορθοδοξίας μας", σημείωσε κλείνοντας ο κ. Πετρίδης.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: "Με πολλήν χαράν ήλθομεν σήμερον ενταύθα, εις επίσκεψιν της ιστορικής ταύτης περιοχής, η οποία, ως Μητρόπολις Μαρωνείας, εκ παλαιού υπάγεται εις την Μητέρα Αγίαν του Χριστού Μεγάλην Εκκλησίαν και διατηρεί με αυτήν ισχυρούς πνευματικούς και κανονικούς δεσμούς."

"Είναι δε ευλογία Θεού ότι η συνάντησίς μας πραγματοποιείται υπό την σκέπην της εφόρου της Πόλεώς μας Υπεραγίας Θεοτόκου προ του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της, αλλά και διότι ο Μητροπολιτικός Ναός τῆς Κομοτηνής είναι αφιερωμένος εις μίαν ακόμη Θεομητορικήν εορτήν, αυτήν της Κοιμήσεως της Παναγίας", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε: “Η πρόνοια του Θεού ανέθεσεν εις τας χείρας σας την διοίκησιν και μέριμναν της πόλεως της Κομοτηνής, η οποία, ευρισκομένη εις το κέντρον της Θράκης και αποτελούσα συγκοινωνιακόν κόμβον, ιδιαιτέραν κέκτηται σημασίαν."

komot-2

komot-3

komot-4

komot-5

komot-6

komot-7

komot-8

komot-9

komot-10

komot-11

komot-12

komot-13

komot-14

komot-15

komot-16

komot-17

komot-18

komot-19

komot-20

komot-21

komot-22

komot-23

komot-24

komot-25

komot-27

komot-28

komot-29

komot-30

komot-31

Εμφανίσεις: 73512
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!