Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδος και το Ερευνητικό Κέντρο «H Αδριανούπολις» το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου ε.ε. οργάνωσαν στη Ν. Ορεστιάδα Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και το Διωγμό της Ανατολικής Θράκης.
Το πρωί της Κυριακής 7ης Οκτωβρίου ε.ε. μετά τη Θ. Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, τελέσθηκε Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και στη συνέχεια εψάλη Τρισάγιο στο Μνημείο των Εθνομαρτύρων, δίπλα στο Ναό, όπου ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι.
Στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδος πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: «90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και το Διωγμό της Ανατολικής Θράκης».
Κατά το πρόγραμμα έγιναν οι ως κάτωθι εισηγήσεις:
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδος.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων στην Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως λειτουργεί έκθεση χαρτών και φωτογραφιών με θέμα: «H Σμύρνη μέσα από τις καρτ ποστάλ».