Ανοιχτή επιστολή προς την Τουρκική Κυβέρνηση, απέστειλε Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ζητώντας να επιστραφεί η Αγία Σοφία στους Χριστιανούς και να μην είναι Μουσείο.
Στην επίστολή του ο Καθηγητής μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι η Τουρκία αν θέλει να είναι μια γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών, πρέπει υποστηρίζει και τις άλλες θρησκείες.
«Εάν ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεφε την Αγία Σοφία στους Χριστιανούς, θα ήταν μια ισχυρή πράξη καλής θέλησης», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Καθηγητής από την Καλιφόρνια.
Επίσης τονίζει, πως το «Ισλάμ δεν έχει να χάσει τίποτα, αν η Αγία Σοφία, επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του».
Κλείνοντας, επισημαίνει, ότι οι Χριστιανοί θα δεχθούν την κίνηση αυτή με ευγνωμοσύνη, και η Κωνσταντινούπολη θα επιστρέψει στην παλαιά της αίγλη, ως πόλη όλων των δογμάτων.