Συνάντηση Μητροπολίτη Κορίνθου με Πατριάρχη Ρουμανίας

korinthou-roumanias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Η εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία περιέχει τμήμα τιμίου ξύλου και λείψανο της Αγίας Ελένης, τα οποία μετέφερε στο Βουκουρέστι προς ευλογία ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Τα ιερά κειμήλια βρέιθηκαν στο Βουκουρέστι από 24 μέχρι 29 Οκτωβρίου, όπου χιλιάδες προσκυνητές είχαν την ευλογία να τα προσκυνήσουν.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας εξέφρασε τις ευχαριστιές του, για την άδεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να μεταφερθούν τα ιερά λείψανα στο Βουκουρέστι, καθώς και τον Μητροπολίτη Κορίνθου που τα μετέφερε προς ευλογία του ρουμανικού λαού.

"Ήταν μεγάλη ευλογία η μεταφορά των λειψάνων και αυτό φάνηκε από τις ηλιόλουστες ημέρες που είχαμε, κάτι ασυνήθιστο για την εποχή αυτή στο Βουκουρέστι.", ανέφερε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Επίσης ο Πατριάρχης ανέφερε: "Πολλές φορές έχουν μεταφερθεί ιερά λείψανα στη Ρουμανία, αλλά αυτή την φορά ένιωσα μια μεγάλη ευλογία και ανταπόκριση από τον λαό μας."

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τον προστάτη του Βουκουρεστίου, Όσιο Δημήτριο τον Νέο.

Τέλος ο κ. Διονύσιος προσέφερε στον Πατριάρχη Ρουμανίας ένα συλλεκτικό βιβλίο για την Αποστολική Εκκλησία της Κορίνθου, με την ευχή να την επισκεφθούν σύντομα.

korinthou-roumanias1

korinthou-roumanias2

Εμφανίσεις: 95865
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!