Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τον προστάτη του Βουκουρεστίου (ΦΩΤΟ)

00-r 

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τον προστάτη του Βουκουρεστίου Άγιο Δημήτριο τον νέο του οποίου τα ιερά λείψανα βρίσκονται εντός του Πατριαρχικού Ναού, τίμησε σήμερα το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Της λαμπρής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος πλειάδα Ιεραρχών της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν χιλιάδες πιστοί, πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν την λειτουργία από ειδικές γιγαντοθόνες.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην περικοπή του Ευαγγελίου, καθώς και στην ζωή του Αγίου Δημητρίου του νέου.

Ο κ. Δανιήλ ανέφερε ότι το σημερινό προσκύνημα είναι σημάδι πνευματικής αναγέννησης στη χώρα, ευχαριστώντας παράλληλα τον Μητροπολίτη Κορίνθου για την μεταφορά των ιερών κειμηλίων.

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση να επισκεφθεί το Βουκουρέστι, αναφέρθηκε στην αβραμιαία φιλοξενία καθώς και στη μνήμη του μεγάλου Θεολόγου μακαριστού π. Δημητρίου Στανιλοάε.

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, εις ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε στον Μητροπολίτη Κορίνθου μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου του νέου.

0-roum

0-roum1

0-roum2

0-roum3

0-roum4

0-roum5

0-roum6

0-roum7

0-roum8

0-roum9

0-roum7

0-roum9

0-roum10

0-roum12

0-roum13

Εμφανίσεις: 114115
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!