Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Να συνεργαστούν όλοι για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή''

daiilΓια την Romfea.gr, Αθανάσιος Θανόπουλος

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, είχε ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών κ. Μπεσάρα Ράι στο Βουκουρέστι.

Ο Μαρωνίτης Πατριάρχης μιλώντας για την συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο Προκαθήμενο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ανέφερα στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, πως αυτό που μας φοβίζει σήμερα είναι ότι ζούμε πολέμους, βία και θρησκευτικές δολοφονίες στην Μέση Ανατολή, καθώς και μάχες μεταξύ μετριοπαθών και ριζοσπαστών''.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή.

''Απορρίπτουμε τη συνέχιση των πολέμων, τη βία και την τρομοκρατία γιατί αυτό είναι που καταστρέφει αντίστοιχα Χριστιανούς και μουσουλμάνους'', πρόσθεσε ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών κ. Ράι.

Επίσης υπογράμμισε: ''Ο κ. Δανιήλ με ενθάρυνε να προωθήσω το μήνυμα της ειρήνης εκ μέρους του λαού της Ρουμανίας, του Λιβάνου και ολόκληρης της περιοχής''.

Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών κάλεσε τον κ. Δανιήλ να επισκεφθεί το Λίβανο, λέγοντας ότι θα οργάνωνε ένα τέτοιο ταξίδι με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας από την πλευρά του, κάλεσε τους Χριστιανούς στην Μέση Ανατολή και όλες τις άλλες θρησκείες να συνεργαστούν για την ειρήνη στην περιοχή.

''Δέχθηκα τον κ. Ράι ως έναν αγγελιοφόρο της ειρήνης και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να βρούμε μια ειρηνική λύση ως αντίδοτο στον πόλεμο και τη βία στην περιοχή, όπου υπάρχει πλούσια Χριστιανική κληρονομιά'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε από τον Μαρωνίτη Πατριάρχη για την τρέχουσα κατάσταση στην Μ. Ανατολή, αναφέροντας ότι ''ο Πατριάρχης μου εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψουμε απο κοινού για την προώθηση της ειρήνης''.

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ ερωτηθείς για τους απαχθέντες Μητροπολίτες δήλωσε ότι, ''ίσως οι προσευχές μας να μπορέσουν να βοηθήσουν να τελειώσει αυτή η υπόθεση''.

Εμφανίσεις: 48032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!