Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΣτους ιστορικούς δεσμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με αυτήν της Βουλγαρίας, αναφέρθηκαν τόσο

ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όσο και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας και επισκέφθηκε τον κ. Ιερώνυμο στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή.

 

Στην ανάγκη συνεργασίας των δύο Εκκλησιών ώστε η Ορθοδοξία να εκφράζεται με ενιαία γραμμή αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας:

 

"Νομίζω ότι η φωνή και η δύναμη του Ορθόδοξου πνεύματος μπορεί να αποτελέσει σημαντική δύναμη στο εσωτερικό της Ευρώπης".

 

Ο Βούλγαρος πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή του, επισήμανε ιδιαίτερα και αυτός ότι η συνάντησή τους σηματοδοτεί τους πνευματικούς δεσμούς αιώνων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

 

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με την παρουσία των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η φωνή της ορθοδοξίας ακούγεται καθαρά", είπε ο Βούλγαρος ηγέτης και πρόσθεσε:

 

"Η διμερής μας συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να διαφυλαχθούν οι εθνικές μας ταυτότητες εντός της Ένωσης".

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση, τον Βούλγαρο πρόεδρο συνόδευε ο μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ, ο οποίος μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο τις ευχές του πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.

Εμφανίσεις: 37214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!