Η Εκκλησία της Βουλγαρίας τίμησε την Εθνική Εορτή

Image
foto: Dveri.bg
Χθες Τρίτη 3 Μαρτίου η Εκκλησία της Βουλγαρίας τίμησε την εθνική της εορτή, όπου συμπληρώνονται 131 χρόνια,

από την Απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον Οθωμανικό Ζυγό 1877-78.

 

Έτσι, χθες στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στη Σόφια, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μάξιμου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιγραμματέας της Ιερά Συνόδου της Ορθόδοξης Βουλγαρικής Εκκλησίας Επίσκοπος Ζνεπόλσκυ κ. Ναούμ.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ιερό μνημόσυνο για τους πεσόντες της απελευθέρωσης, Βούλγαρους, Ρώσους, Λευκορώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους και Φιλανδούς στρατιώτες.

 

Αμέσως μετά, δεκάδες κληρικοί και πιστοί εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα του Ρώσου Τσάρου Αλέξανδρου Β΄, ο οποίος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον Ρώσο-Τουρκικό πόλεμο του 1877-78 και είχε ως κατάληξη την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον Οθωμανικό Ζυγό.

 

 

Έτσι σε ένδειξη τιμής και αγάπης Αρχιερείς και κληρικοί της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και πολλοί πιστοί, κατέθεσαν στο άγαλμα του Τσάρου στεφάνια και λουλούδια.

 

Τέλος να σημειωθεί πως Κράτος και η Εκκλησία της Βουλγαρίας, τέλεσαν ξεχωριστές τελετές για την Εθνική τους Εορτή.

Εμφανίσεις: 37871
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!