Σόφια: Ακυρώθηκε η εκλογή του Επισκόπου Στοβίου

mishev

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στις 28 Νοεμβρίου 2014 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μετά από πρόταση του Πατριάρχη Νεοφύτου, εξέλεξε Επίσκοπο Στοβίου τον Αρχιμ. Διονύσιο Μίσεφ.

Χθες, η Ιερά Σύνοδος μετά από έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες κληρικών και πιστών ακύρωσε την πρόσφατη απόφαση της εκλογής.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ενημερώθηκε προσωπικά από τους κληρικούς και τους πιστούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του παρέδωσαν επιστολή με χίλιες υπογραφές μέχρι και από την Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους.

Στην επιστολή που υπογράφουν θεολόγοι, φιλόλογοι, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι αναφέρονται τα "κολλήματα" μεταξύ άλλων και το όριο ηλικίας του Αρχιμανδρίτη.

Να αναφερθεί ότι παρόμοιο γεγονός συνέβη ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν η Ιερά Σύνοδος μετά από καταγγελίες άλλαξε την απόφασή της για τον διορισμό του Επισκόπου Μπόρις σε Μητροπολίτη Βάρνας.

Εμφανίσεις: 71410
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!