Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση του Αχρίδας Ιωάννη

ImageΟ εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, δήλωσε ότι ο Βούλγαρος Πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας και Μητροπολίτη Σκοπίων κ. Ιωάννη.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με υψηλές δικαστικές υποθέσεις. Η μεταφορά αλλοδαπών στο έδαφος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας αφορά την δικαστική διαδικασία. Η οποιαδήποτε συμμετοχή του Προέδρου θα είναι παρέμβαση στο δικαστικό σώμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Παρβάνοφ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας κ. Ιωάννης συνελήφθη από την αστυνομία της Βουλγαρίας στις 15 Νοεμβρίου, στην συνοριακή διάβαση Καλότινα, στα βουλγαρο-σερβικά σύνορα, βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Βρανίσκοφσκι, εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου, λόγω καταδίκης σε 30 μήνες φυλάκιση από το Δικαστήριο της πόλης Βέλες από την ΠΓΔΜ, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 250.000 ευρώ από τα κονδύλια της Εκκλησίας, όταν ο Βρανίσκοφσκι ήταν μητροπολίτης της περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης βρίσκεται υπό κράτηση σε διαμέρισμα.

Εμφανίσεις: 37521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!