Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ρίλας

rila

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στις 18 Αυγούστου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Κοίμηση του Άγιου Ιωάννη του Θαυματουργού της Ρίλας.

Συγκεκριμένα όταν ένιωσε ότι πλησιάζει το τέλος της ζωής του, ο Θαυματουργός Άγιος της Ρίλας εγκατέλειψε το μοναστήρι και σε πλήρη απομόνωση πέθανε κοντά στην σκήτη του σε ηλικία 70 χρονών στις 18 Αυγούστου 946.

Ο Αγίος Ιωάννης είναι ο ουράνιος προστάτης του λαού της Βουλγαρίας, ο οποίος τον 10ο αιώνα ίδρυσε την ξακουστή Μονή της Ρίλας.

Χθες, Δευτέρα στην Ιερά Μονή Ρίλας τελέστηκε ιερά αγρυπνία και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου Σεραφείμ και τον Επίσκοπο Αδριανουπόλεως Ευλόγιο Ηγούμενο της Μονής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ο οποίος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στα ασκητικά κατορθώματα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη, και να περπατήσουν το μονοπάτι της πνευματικής τελειότητας και σωτηρίας.

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Ευλόγιος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου για την παρουσία του στους εορτασμούς.

"Η εορτή του Αγίου Ιωάννη είναι ισχυρή απόδειξη της ενότητας κληρικών και λαϊκών στην πίστη και την αγάπη", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ρίλας.

Εμφανίσεις: 71334
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!