Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου (ΦΩΤΟ)

1zagolovok

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

Την Λαύρα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Μαϊου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Τον Πατριάρχη Νεόφυτο και την συνοδεία του, υποδέχθηκε στην είσοδο του Μοναστηριού ο Ηγούμενος Επίσκοπος Σεργιέφ Ποσάντ κ. Θεόγνωστος και η Αδελφότητα.

Στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε Δοξολογία, και αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας προσκύνησε την λάρνακα του Αγίου Σεργίου.

Να αναφερθεί ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σεργίεφ Ποσάντ και Ηγούμενος της Λαύρας, σε ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου και της Παναγίας.

Ο Πατριάρχης από την πλευρά του δώρισε στο Μοναστήρι μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Μονής Ρίλα.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας που βρίσκεται εντός της Μονής, όπου εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρύτανη Επίσκοπο Βεροίας κ. Ευγένιο και τους σπουδαστές.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος μιλώντας στο Αμφιθέατρο της Σχολής, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που έχει από τις σπουδές του στην Θεολογική Ακαδημία ως σπουδαστής.

Επίσης ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Επίσκοπο Ευγένιο για τις ενέργειες του στον τομέα της πνευματικής μόρφωσης, για τους μελλοντικούς κληρικούς και ποιμένες.

Τέλος ο Επίσκοπος Ευγένιος προσέφερε στον Πατριάρχη μια σειρά από εκδόσεις της Ακαδημίας, ενώ ο Πατριάρχης από την πλευρά του προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας.

laura

laura1

laura2

laura3

laura4

laura5

1DSC 0089

laura6

laura7

1DSC 0137

laura8

laura9

1DSC 0213

laura10

laura11

 

 

Εμφανίσεις: 83950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!