Εξελέγη νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τρογιάν

img-2

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Νέο Ηγούμενο στo δεύτερο μεγαλύτερο Σταυροπήγιο Μοναστήρι της Βουλγαρίας, εξέλεξε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος, εξέλεξε για Ηγούμενο της Ι.Μ. Τρογιάν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο.

Η εκλογή του νέου Ηγουμένου έγινε μετά από τον διορισμό του μέχρι πρότινος Ηγουμένου της Μονής, Επισκόπου Μπρανίτσης κ. Γρηγορίου να διοριστεί βοηθός της Μητρόπολης Σόφιας.

Ο νέος Ηγούμενος Σιώνιος μέχρι σήμερα είναι βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Βιδινίου κ. Δομητιανού, ενώ από 1 Μαϊου θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα στη Μονή.

Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Σιώνιος εκλέγεται Ηγούμενος σε δύσκολους καιρούς, και μετά από διάφορα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Μοναστήρι με μοναχούς.

Πάντως το όνομα του Επισκόπου Σιώνιου έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα σημαντικά έργα αποκατάστασης της Ι.Μ. Λοπουσάνσκι, η οποία είχε παραμεληθεί κατά το παρελθόν οικονομικά και πνευματικά.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη Μονή Τρογιάν είναι θαμμένος και ο μακαριστός Πατριάρχης Βουλγαρίας κυρός Μάξιμος.

 

Εμφανίσεις: 106079
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!