Μητροπολίτης ζητάει έκταση στην Μαδρίτη για ανέγερση ναού

madriti

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Αίτημα προς τον Δημαρχείο της Μαδρίτης για παραχώρηση γης, για ανέγερση Ορθόδοξου Ναού της Βουλγαρικής Εκκλησίας, έκανε ο Σεβ. Μητροπολιτης Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος.

Ο Σεβασμιώτατος έθεσε το αίτημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας στη Μαδρίτη, για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Βουλγαρίας.

"Πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας ανάγκη, αφού στη Μαδρίτη ζει μεγάλος αριθμός Βουλγάρων και πρέπει να ικανοποιήσουν τις πνευματικές τους ανάγκες. Η εκκλησία αυτή θα συμβάλει όχι μόνο στο κύρος της χώρας, αλλά θα είναι και ένα πνευματικό δώρο για τους συμπατριώτες μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία στην Ισπανία ζουν και εργάζονται περίπου 300.000 Βούλγαροι και το 17% από αυτούς είναι στη Μαδρίτη.

Η Μαδρίτη είναι η μοναδική πρωτευούσα της Ευρώπης που δεν έχει Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, παρόλο που πριν από πολλά χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες για ανέγερση.

Εμφανίσεις: 78364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!